Ίδρυση Σχολής Κρεοπωλών με έδρα την Κομοτηνή9558 / 21-06-2007 Reviewed by Momizat on . ΕΡΩΤΗΣΗ   Αριθ. Πρωτ: 9558 / 21-06-2007 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΕΜΑ: Ίδρυση Σχολής Κρεοπωλών με έδρα την Κομοτηνή   Η Σχολ ΕΡΩΤΗΣΗ   Αριθ. Πρωτ: 9558 / 21-06-2007 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΕΜΑ: Ίδρυση Σχολής Κρεοπωλών με έδρα την Κομοτηνή   Η Σχολ Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » Ίδρυση Σχολής Κρεοπωλών με έδρα την Κομοτηνή9558 / 21-06-2007

Ίδρυση Σχολής Κρεοπωλών με έδρα την Κομοτηνή9558 / 21-06-2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Αριθ. Πρωτ: 9558 / 21-06-2007

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ίδρυση Σχολής Κρεοπωλών με έδρα την Κομοτηνή

 

Η Σχολή Κρεοπωλών Βορείου Ελλάδας έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει ανά δύο μήνες εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους υποψήφιους κρεοπώλες. Στο τέλος κάθε δίμηνου οι υποψήφιοι δίνουν εξετάσεις και εν συνεχεία, ολοκληρώνουν την διαδικασία για την έκδοση άδειας κρεοπώλη.

 

Κατόπιν πολλαπλών αιτημάτων που μου διατυπώθηκαν από πολλούς συμπολίτες μου στο νομό διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος κρεοπώλη. Ωστόσο, τα σεμινάρια διεξάγονται ανά δύο μήνες και καλύπτουν όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής που φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, επειδή τα σεμινάρια διεξάγονται κάθε δίμηνο σε άλλο νομό, δημιουργείται πρόβλημα μετακίνησης των υποψηφίων που διαμένουν μόνιμα σε απομακρυσμένες περιοχές του ν. Ροδόπης.

 

Κατόπιν επικοινωνίας που είχα με τον Διευθυντή του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Κατάρτισης – Απασχόλησης στην Κομοτηνή με ενημέρωσε ότι και ο ίδιος είναι αποδέκτης πολλών ανάλογων αιτημάτων και συναινεί στο αίτημα Ίδρυσης Σχολής Κρεοπωλών στην Κομοτηνή. Μάλιστα, με ενημέρωσε ότι το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» διαθέτει τόσο τους κατάλληλους χώρους για τη διεξαγωγή των μαθημάτων όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

 

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Αν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο ίδρυσης Σχολής Κρεοπωλών με έδρα την Κομοτηνή ούτως ώστε να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΧΜΕΤ Ιλχάν

 

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top