ΑΝΑΦΟΡΑ 2046 – ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Reviewed by Momizat on . ΑΝΑΦΟΡΑ Αριθμ. Πρωτοκ.: 2046 / 22-06-2017 ΠΡΟΣ: Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας Και Θρησκευμάτων ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ Μ ΑΝΑΦΟΡΑ Αριθμ. Πρωτοκ.: 2046 / 22-06-2017 ΠΡΟΣ: Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας Και Θρησκευμάτων ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ Μ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΑΝΑΦΟΡΑ 2046 – ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ 2046 – ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αριθμ. Πρωτοκ.: 2046 / 22-06-2017

ΠΡΟΣ:

  • Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας Και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.»

21/06/2017

Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Σας επισυνάπτω την ομόφωνη πρόταση  του Συλλόγου Δασκάλων απόφοιτων Ε.Π.Α.Θ. Ν. Ροδόπης της Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης σχετικά με την απόφαση του  Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να προβεί σε αναστολές, καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς Μειονοτικών Σχολείων της Θράκης για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η Ροδόπη, αποτελεί ένα νομό με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες καθώς αποτελεί την πιο ευαίσθητη και παραμεθόρια περιοχή της Θράκης. Σ αυτό αν προσθέσουμε και τον δυσπρόσιτο ορεινό όγκο της Ροδόπης που παρά ταύτα κατοικείται και δεν έχει εγκαταλειφτεί  από τους κατοίκους της συντελεί στην προσπάθεια να σας καταδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω α. της μη διενέργειας προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών ΠΕ 73 Μειονοτικού Προγράμματος  ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί 71 δάσκαλοι

β. της μη άμεσης πρόσληψης Αναπληρωτών Μειονοτικού Προγράμματος με την έναρξη του σχολικού έτους,

γ.  των ελλείψεων βιβλίων και τη μη εκπαίδευση των δασκάλων στο νέο υλικό.

Σ αυτή την απογοητευτική κατάσταση έρχονται να προστεθούν και οι αναστολές, συγχωνεύσεις, υποβιβασμοί των Μειονοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-2018.

Κύριε Υπουργέ,

Με σεβασμό και πλήρη αντίληψη της οικονομικής δυσπραγίας και συμμεριζόμενοι την ευαισθησία που επιδεικνύετε για την περιοχή της Ροδόπης, με αυτή την απόφαση γυρνάτε τον Νομό μας χρόνια πίσω. Πώς θα πατάξουμε το φαινόμενο του αναλφαβητισμού στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού Ροδόπης με τέτοιες επώδυνες αποφάσεις.

Πώς θα πείσουμε εμείς οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου το νεανικό κοινό του Νομού μας να παραμείνει και να στηρίξει τις περιοχές αυτές από την πλήρη εγκατάλειψη κι ερημοποίηση τους αν δεν τους παρέχετε στα πρώτα και νευραλγικά βήματα της ζωής τους το δημόσιο και δωρεάν αγαθό της Μόρφωσης;

Κύριε Υπουργέ, τα εν λόγω μέρη που επίκειται η συγχώνευση και ο υποβιβασμός των σχολείων, είναι μέρη απομακρυσμένα μη εξυπηρετούμενα από αστική ή υπεραστική συγκοινωνία, που να εξυπηρετεί τους μαθητές για την μετακίνηση τους. Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι γονείς των μαθητών των μειονοτικών σχολείων είναι χαμηλού εισοδήματος , μη διαθέτοντες μεταφορικό μέσο για να εξυπηρετήσουν στην καθημερινή μεταφορά των παιδιών τους σε άλλο χωριό.

Κύριε Υπουργέ, το ζήτημα αυτό πέρα από άμεσης εκπαιδευτικής σπουδαιότητας αγγίζει λεπτά ζητήματα κοινωνικής πολιτικής που οφείλουμε να στέκουμε συμμέτοχοι και ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι.

Κατόπιν όλων αυτών, εισηγούμαστε όπως λάβετε υπόψη τα παραπάνω εκτεθέντα ώστε να μην προχωρήσει η αναστολή, υποβάθμιση και συγχώνευση των Μειονοτικών Σχολείων της Θράκης για το έτος 2017-2018 που μόνο ζημία πάρα όφελος θα επιφέρει στον Νομό μας.

Παρακαλούμε για την τοποθέτησή σας.

Μετά τιμής

Ιλχάν   Αχμέτ

Βουλευτής Νομού  Ροδόπης-Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top