Δήλωση Ιλχάν ΑΧΜΕΤ για τις μετεγγραφές φοιτητών της Μειονότητας Reviewed by Momizat on . Κομοτηνή 31-8-2016 Έναν σχεδόν χρόνο από την κατάθεσή της ερώτησής μας για τον θεσμό των μετεγγραφών των φοιτητών της Μειονότητας στα πανεπιστήμια της ημεδαπής Κομοτηνή 31-8-2016 Έναν σχεδόν χρόνο από την κατάθεσή της ερώτησής μας για τον θεσμό των μετεγγραφών των φοιτητών της Μειονότητας στα πανεπιστήμια της ημεδαπής Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » Δήλωση Ιλχάν ΑΧΜΕΤ για τις μετεγγραφές φοιτητών της Μειονότητας

Δήλωση Ιλχάν ΑΧΜΕΤ για τις μετεγγραφές φοιτητών της Μειονότητας

13015425_10154310638034238_372367954730053789_nopa

Κομοτηνή 31-8-2016

Έναν σχεδόν χρόνο από την κατάθεσή της ερώτησής μας για τον θεσμό των μετεγγραφών των φοιτητών της Μειονότητας στα πανεπιστήμια της ημεδαπής και την ανεξήγητη απαγόρευση που ίσχυσε γι’ αυτές, η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού Παιδείας κυρίου Νίκου Φίλη, με τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή, αποσύρει αυτή την άδικη διάταξη.

Χρειάστηκε βέβαια, μία πρώτη απάντηση από την αναπληρωτή υπουργό Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου, τον Νοέμβριο του 2015, η οποία μας έλεγε τότε ότι η ισχύς της ποσόστωσης του 1% για την εισαγωγή των μαθητών της Μειονότητας της Θράκης στα ελληνικά πανεπιστήμια, συνιστούσε ήδη μία θετική διάκριση και συνεπώς δεν θα μπορούσε να υπάρξει δεύτερη που να αφορά και τις μετεγγραφές των φοιτητών. Λες, και το να μπορεί να μετεγγραφεί ένας μειονοτικός φοιτητής που πληροί τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια από ένα τμήμα ελληνικού πανεπιστημίου σε ένα άλλο, συνιστά θετική διάκριση υπέρ του!

Εμείς καλωσορίζουμε την απόφαση του κ. Φίλη και δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία τα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή του κοινοβουλευτικού και πολιτικού μας ενδιαφέροντος, γιατί οι ανακολουθίες είναι πολλές και τα κενά που τις συνοδεύουν μεγάλα.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top