ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ Reviewed by Momizat on . ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 31-1-2018 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ Με τον γενικό γρα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 31-1-2018 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ Με τον γενικό γρα Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 31-1-2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ

Με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής, Χαράλαμπο Κασίμη, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ. Ο κ. Αχμέτ έθεσε στον γενικό γραμματέα το ζήτημα της συντελούμενης αδικίας σε βάρος της ΑΜ-Θ για την διάθεση των κονδυλίων για το υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Εγκατάστασης Νέων Γεωργών στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2020.

Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη διατέθηκε εντέλει από το κομμάτι της υπερ-δέσμευσης ποσό της τάξης των 2.238.624 εκατομμύρια ευρώ ενώ το αναλογούν ποσό επί του 10% στην πραγματικότητα φθάνει στα 2.340.000 εκατομμύρια ευρώ, υπολείπεται δηλαδή κατά τι του προβλεπόμενου στόχου, πράγμα που σημαίνει ακόμη μικρότερη δυνατότητα ένταξης των εκκρεμών αιτήσεων.

Το οξύμωρο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η υπερ-δέσμευση του 10% γίνεται ως εκ θαύματος 59,29% και φθάνει στα 7.115.000 ευρώ (!), στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε το ποσό των 8.553.157 ευρώ ενώ το 10% της υπερ-δέσμευσης για την συγκεκριμένη Περιφέρεια αντιστοιχεί περίπου σε4.360.000ευρώ!Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας συναντούμε υπερ-δέσμευση σε ποσοστό 13,67%, στην Δυτική Ελλάδα 14, 18% και στην Κρήτη 14,32%.

Η απάντηση του κ. Κασίμη συμπυκνώνεται στα εξής επιχειρήματα:

Α) Η υπερ-δέσμευση του 10% είχε συμφωνηθεί να γίνει με βάση την συμμετοχή στο σύνολο των επιλαχόντων και όχι σε οριζόντια κλίμακα για όλες τις περιφέρειες της χώρας. Με βάση αυτή την υπόθεση η ΑΜ-Θ πήρε 30,1% της κάλυψης των επιλαχόντων και το 39% στο σύνολο με τους εν δυνάμει εντασσόμενους.

Β) Ήταν δέσμευση του πρωθυπουργού να απορροφηθεί το σύνολο των αιτήσεων της Δυτικής Μακεδονίας γιατί είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης. Η Κεντρική Μακεδονία από την άλλη έχει το πιο δυναμικό τμήμα νέου αγροτικού πληθυσμού.

Γ) Υπάρχουν τα Σχέδια Βελτίωσης από τα οποία μπορούν να αντληθούν επιπλέον πόροι για τους αγρότες της ΑΜ-Θ.

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: «Η κυβέρνηση υποτιμά την Θράκη και τους αγρότες της»

Η στάση του κ. Κασίμη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση υποτιμά την Θράκη και τους αγρότες της. Αγνοεί το γεγονός ότι η φτώχεια δεν είναι μοναδικό «προνόμιο» της Δυτικής Μακεδονίας και δείχνει πόσα κίβδηλες ήταν οι υποσχέσεις του αναπτυξιακού συνεδρίου οι οποίες εξαερώθηκαν μόλις έφυγαν όλοι τους από την Κομοτηνή. Μετά τα όσα συνέβησαν με τον δευτερογενή τομέα, την μοριοδότηση των δυσπρόσιτων στην εκπαίδευση, τώρα έρχεται και το πρόγραμμα νέων γεωργών για να πιστοποιήσει τον άδικο και μεροληπτικό τρόπο που αντιμετωπίζεται η Θράκη από την σημερινή κυβέρνηση. Προσωπικά, δεν θα σταματήσω τις προσπάθειές μου για μέχρι να πάρουμε όσα μας ανήκουν».

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top