ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ & ΥΠΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Reviewed by Momizat on .                                                   Κομοτηνή 15-1-2018   ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ & ΥΠΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪ                                                   Κομοτηνή 15-1-2018   ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ & ΥΠΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ & ΥΠΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ & ΥΠΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

 

                                                Κομοτηνή 15-1-2018

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ & ΥΠΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Σε δημόσια δήλωση αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψης του  Ιλχάν Αχμέτ προέβη η αθηναϊκή εφημερίδα «Δημοκρατία», με ανασκευή συκοφαντικού δημοσιεύματος στο φύλλο της 7ης Απριλίου 2016 εις βάρος του βουλευτή Ροδόπης, μετά από αγωγή που είχε κατατεθεί εναντίον της εν λόγω εφημερίδας ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Οι υπεύθυνοι εκδότες της «Δημοκρατίας» αποδέχτηκαν επί της ουσίας  ότι οι συκοφαντικές  αναφορές προς το πρόσωπο του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ σε ρεπορτάζ που έφερε το τίτλο «Τορπίλη από τον Ιλχάν Αχμέτ στη Δυτική Θράκη», «δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, οφειλόταν σε εσφαλμένη ενημέρωση εκείνης της περιόδου και ως εκ τούτου ανακαλούνται από την εφημερίδα προς αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης του».  

Στην ίδια δημόσια δήλωση η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναγνωρίζει ότι ο Ιλχάν Αχμέτ «δεν έχει ουδεμία σχέση με εντολές και συμφέροντα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ούτε δέχτηκε εντολή από οποιονδήποτε για να ασκήσει τα καθήκοντα του ως βουλευτής Ροδόπης και δεν απαίτησε με την κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε καταθέσει», όπως εσφαλμένα και συκοφαντικά ανεγράφη στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, «να ομιλείται μόνο η τουρκική γλώσσα στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης».       

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ τόνισε σχετικά:

«Νιώθω δικαιωμένος γιατί υπηρετώ αρχές και αξίες στην πολιτική μου διαδρομή»

«Αισθάνομαι ικανοποίηση για το γεγονός ότι η εφημερίδα «Δημοκρατία» σήμερα απεδέχθη ενώπιον των δικαστικών αρχών την αναλήθεια και τον συκοφαντικό χαρακτήρα του περιεχομένου ρεπορτάζ που αναφερόταν στο πρόσωπό μου και με δημόσια δήλωσή της αποκατέστησε την τιμή και την υπόληψή μου. Νιώθω δικαιωμένος από αυτήν την εξέλιξη γιατί σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής υπηρέτησα τις αρχές και τις αξίες μου και όχι συμφέροντα τα οποία προσπάθησε με ευθέως απαράδεκτο και ψευδή τρόπο να επικαλεστεί η συγκεκριμένη εφημερίδα. Επιμένω και σήμερα ότι δεν έχω καμία διάθεση εναντίωσης στην ελευθεροτυπία η οποία αποτελεί ύψιστο αγαθό μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας, παρά μόνο της προάσπισης της τιμής και της πολιτικής μου ακεραιότητας από ανάλογα  δημοσιεύματα που πλήττουν βάναυσα και τις δύο».                    

Το ιστορικό της υπόθεσης                                         

Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, μετά από το ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία στις 7/4/2016 που αφορούσε στο πρόσωπο και την πολιτική του δράση, απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα ζητώντας την ανάκλησή του.

Στο εξώδικο και στην αίτηση που κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο, ο βουλευτής Ροδόπης ζητούσε να γίνει διόρθωση των συκοφαντικών χαρακτηρισμών που εμπεριέχονταν  στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας σχετικά με κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την οποία ζητούσε την ακύρωση εγκυκλίου που απαγόρευε ουσιαστικά τη χρήση της τουρκικής γλώσσας στα Μειονοτικά σχολεία της Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο που είχε σταλεί στα Μειονοτικά σχολεία της Θράκης με  αριθ. Φ.2.4./1224 και ημερομηνία 1/4/2016, η οποία έφερε την υπογραφή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Κεραμάρη, ετίθετο ζήτημα ως προς την χρήση της τουρκικής γλώσσας στα συγκεκριμένα τα σχολεία.

Ο βουλευτής στην ερώτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «…Το δικαίωμα χρήσης της τουρκικής γλώσσας στα Μειονοτικά δίγλωσσα σχολεία της Θράκης, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης, της λειτουργίας και αυτής της ίδιας της υπόστασης αυτών των σχολείων, όπως αυτή καθορίζεται από την Συνθήκη της Λοζάνης αλλά και από το ελληνοτουρκικό Μορφωτικό Πρωτόκολλο του 1968».

Με άλλα λόγια, ο βουλευτής Ροδόπης ζητούσε το αυτονόητο, δηλαδή τη χρήση της τουρκικής παράλληλα με την ελληνική γλώσσα στα Μειονοτικά σχολεία της Θράκης και όχι τη χρήση αποκλειστικά και μόνο της τουρκικής, όπως ισχυριζόταν ψευδώς το δημοσίευμα της εφημερίδας, προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις σε μέρος της κοινής γνώμης.

Χαρακτηριστικό της έντασης του συγκεκριμένου ρεπορτάζ ήταν ότι έφτασε στο σημείο να εγκαλεί τον Ιλχάν Αχμέτ υποστηρίζοντας εντελώς άδικα, αβάσιμα και αναπόδεικτα ότι «είναι φανερό ότι ο βουλευτής καταγγέλλει τον διευθυντή εκπαίδευσης της Θράκης σύμφωνα με εντολές που έχει πάρει από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής».    

About The Author

Number of Entries : 1612

Σχεδίαση και Hosting - Katastima NET

Scroll to top