Ενίσχυση των κερασοπαραγωγών του Ν. Ροδόπης: 9087/23.03.2006 Reviewed by Momizat on . ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία     Αριθ.Πρωτ. Ερωτήσεων: 9087/23.03.2006     ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Α ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία     Αριθ.Πρωτ. Ερωτήσεων: 9087/23.03.2006     ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Α Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » Ενίσχυση των κερασοπαραγωγών του Ν. Ροδόπης: 9087/23.03.2006

Ενίσχυση των κερασοπαραγωγών του Ν. Ροδόπης: 9087/23.03.2006

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ

Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία

 

 

Αριθ.Πρωτ. Ερωτήσεων: 9087/23.03.2006

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση των κερασοπαραγωγών του Ν. Ροδόπης

 

Ο Ν. Ροδόπης προσδιορίζεται από μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα. Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να ισχυριστεί, ότι η Μειονότητα της Θράκης αποτελεί έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό πληθυσμό. Χαρακτηριστικό επίσης του νομού αποτελεί η μονοκαλλιέργεια του καπνού. Είναι άμεση η ανάγκη για στροφή σε εναλλακτικές καλλιέργειες.

 

Σημαντικό ποσοστό μελών της Μειονότητας, που βρίσκονται εγκατεστημένοι σε κάποια από τα χωριά του Γιακά, δηλαδή τα χωριά της πεδιάδας που ανήκουν στο Δήμο Σώστη και ανέρχονται περίπου δέκα (10) στον αριθμό, απασχολούνται  με την παραγωγή κερασιών. Ο Δήμος Σώστη έχει συνδέσει το όνομά του με τους κερασοπαραγωγούς. Κάθε χρόνο διοργανώνεται φεστιβάλ κερασιού, ενώ η παραγωγή κερασιών ανά έτος, στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται σε δύο χιλιάδες (2.000) και πλέον τόνους.

 

Βραχυπρόθεσμα, η παραγωγή κερασιών θα καταστεί η κύρια απασχόληση και κατά συνέπεια, η κύρια πηγή εσόδων για τους κατοίκους αυτής της περιοχής. Η πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να επιδείξει την κατάλληλη μέριμνα και να παρέχει εκείνα τα κίνητρα στους κερασοπαραγωγούς του Ν. Ροδόπης τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά το εισόδημά τους και θα αναδείξουν αυτόν τον άγνωστο πλούτο της περιοχής.

Βάση των παραπάνω

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για τη στήριξη και την προβολή των κερασοπαραγωγών του Ν. Ροδόπης.
  2. Αν προτίθεται να προβεί στην προκήρυξη ειδικών προγραμμάτων ενίσχυσης των κερασοπαραγωγών και της παραγωγής τους.

 

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

 

ΑΧΜΕΤ Ιλχάν

 

 

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Σχεδίαση και Hosting - Katastima NET

Scroll to top