ΟΜΙΛΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2018 Reviewed by Momizat on . ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2018 Αθήνα 12-12-2017 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Θα ήθελα να επικεντρώσω την ομιλία μου στον φετινό προϋπολογισμ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2018 Αθήνα 12-12-2017 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Θα ήθελα να επικεντρώσω την ομιλία μου στον φετινό προϋπολογισμ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΟΜΙΛΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2018

Αθήνα 12-12-2017

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα ήθελα να επικεντρώσω την ομιλία μου στον φετινό προϋπολογισμό εκτός από τα οικονομικά μεγέθη που αναλύθηκαν στο έπακρο από την εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και άλλους συναδέλφους, ιδίως όσον αφορά την Θράκη και τον νομό λόγω της επικαιρότητας και όλων αυτών που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες,

Καταρχήν κ. συνάδελφοι, είδαμε σήμερα και στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων ότι τόσο εγώ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όταν φέρνετε ένα νομοσχέδιο που αφορά την Μειονότητα (Σαρία) και είναι προς θετική κατεύθυνση και έχει προοδευτικό πρόσημο εμείς όχι απλώς μόνο το στηρίζουμε και το στήριξα, αλλά καταθέτουμε και ουσιαστικές προτάσεις ούτως ώστε να λειτουργήσει καλύτερα η δημοκρατία και να αναβαθμιστεί και η Βουλή μας.

Αλλά, εσείς, δυστυχώς στα προηγούμενα έτη δεν κάνατε το ίδιο όσον αφορά ακόμη και την ίδια την Μειονότητα. Όταν σε αυτή την Βουλή κάποια χρόνια πριν ήρθε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, δεν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση σε αυτή την μεγάλη μεταρρύθμιση που ερχόταν να κάνει εκείνο το νομοσχέδιο. Αυτό το αναφέρω γιατί, όχι μόνο φωνάζατε και λέγατε ότι αυτό το νομοσχέδιο που αφορά την παιδεία δεν θα έχει αποτέλεσμα στην Μειονότητα, αλλά προσπαθούσατε και με κάθε τρόπο να το υπονομεύσετε.  Όμως, σήμερα μετά από κάποια χρόνια βλέπουμε ότι τελικά το νομοσχέδιο ήταν στην σωστή βάση και σας καλώ εγώ, βλέπω και στα επιμέρους ζητήματα της Θράκης και του νομού μου, ότι στα μειονοτικά θέματα, στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είμαστε εδώ ως μια προοδευτική παράταξη για να σας βοηθήσουμε.

Είμαστε εδώ πέρα για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση. Και προτάσεις έχουμε και καλή θέληση έχουμε και την τεχνογνωσία έχουμε και δεν διαθέτουμε τον λαϊκισμό που ίσως διαθέτατε εσείς στα προηγούμενα έτη.

Μπορείτε να φέρετε στην Βουλή όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν, είτε αφορούν τα βακούφια είτε αφορούν τους μουφτήδες, οτιδήποτε αποτελεί ταμπού και πρέπει να λυθεί, μπορεί εδώ μέσα στην ελληνική Βουλή με διάλογο με όλα τα κόμματα, με τους νόμιμους εκπροσώπους, εμάς τους τέσσερις βουλευτές και άλλους συναδέλφους, να τα λύσουμε με έναν ρεαλισμό.

Όμως, ο νομός μου δέχθηκε δύο φορές τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Την πρώτη φορά ήρθε και δυστυχώς ούτε καν μία υπόσχεση  μπορέσαμε να αποσπάσουμε σαν Ροδόπη. Και την δεύτερη φορά στο αναπτυξιακό συνέδριο, δυστυχώς πάλι η Ροδόπη ειδικά, έμεινε χωρίς να πάρει το μερίδιο που της αναλογεί. Τρία-τέσσερα απλά παραδείγματα, γιατί άκουσα και τον κ. Σπίρτζη εδώ πέρα, που είπε καταρχήν για τον κάθετο άξονα.

Από τον κάθετο άξονα δεν μπορούν να διέλθουν λεωφορεία ούτε βέβαια σιδηροδρομική σύνδεση υπάρχει από την Κομοτηνή ενώ είναι επανειλημμένη απαίτηση των επιμελητηρίων και γι’ αυτό το θέμα έχουμε καταθέσει ερωτήσεις στην Βουλή αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, με αποτέλεσμα ο εμπορικός κόσμος και οι επαγγελματίες της Κομοτηνής να στερούνται από εισοδήματα και να μην υπάρχει καμία κίνηση τουριστών.

Δεύτερον, τα γεωθερμικά πεδία. Καμία εξαγγελία, ούτε καν δέσμευση. Τίποτα όσον αφορά και τα μειονοτικά θέματα. Είπαμε προηγουμένως ότι μπορεί η Σαρία να ήταν ένα θετικό μέτρο αλλά αυτό είναι το μόνο πρόβλημα της μειονότητας; Η μειονότητα δεν έχει οικονομικά προβλήματα; Η μειονότητα δεν έχει προβλήματα ανεργίας όπως και η πλειονότητα φυσικά. Ο νομός Ροδόπης ξέρετε ότι έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ελλάδα; Και ειδικά στην μειονότητα, ξέρετε ότι η ανεργία στις γυναίκες αγγίζει το 90% και στους άνδρες το 80%; Δεν θα καθίσετε να κάνετε ένα αναπτυξιακό σχέδιο, μία στρατηγική να δούμε πώς θα ενισχύσουμε τους καπνοπαραγωγούς, πώς θα ενισχύσουμε τους αγρότες, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον πολύ-πολιτισμό και να κάνουμε ένα σχέδιο προκειμένου το βιοτικό επίπεδο όλου του νομού, ασχέτως θρησκείας ή καταγωγής να αναβαθμιστεί;

Ζητήσατε βοήθεια από τις δημοκρατικές –προοδευτικές παρατάξεις ή από την ελληνική Βουλή και βρήκατε εμπόδιο; Όχι φυσικά! Εγώ νομίζω ότι εκτός από κάποιες πτέρυγες-αν και αυτοί είναι λίγοι- δε νομίζω να υπάρχει κανένα εμπόδιο γι’ αυτό. Οπότε, δεν πρέπει να δώσουμε και το δικαίωμα και σε κανέναν κακοπροαίρετο να έρχεται και να αμφισβητεί την όποια κατάσταση επάνω στην Θράκη.

Εγώ νομίζω κ. υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στις παροχές δορυφορικών κεραιών, όπως έγινε πέρυσι. Εντάξει, καλό είναι να βλέπουν οι άνθρωποι την κρατική ελληνική τηλεόραση, αλλά αυτό είναι το μόνο ζητούμενο; Δεν εξαντλούμαστε δηλαδή μόνο στην θεσμοθέτηση της Σαρίας, αλλά πρέπει να γίνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Εμείς σαν Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε τις προοδευτικές απόψεις, έχουμε την γνώση και έχουμε-πιστεύω- όλη την καλή θέληση ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ως πολίτες αυτής της περιοχής που πονάμε την Θράκη, θέλουμε να την βοηθήσουμε, θέλουμε να την βγάλουμε μέσα από την φτώχεια, από όλη την μιζέρια και να γίνει ως σταθμός μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας.

Εγώ είμαι περήφανος που ζω στην Θράκη, ζω με τους φίλους μου, εκεί μεγάλωσα, εκεί έζησα αλλά θέλω η Θράκη μου να αναπτυχθεί όπως πρέπει να αναπτυχθεί και να είναι ένα μοντέλο ανοιχτής, δημοκρατικής κοινωνίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top