Παράταση της ημερομηνίας καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ έως τις 30-06-2016 Reviewed by Momizat on . ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κομοτηνή 31-3-2016 ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΘΕΜΑ: Παράταση της ημερομηνίας καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ έως τις 30-06-2016 «Θεωρ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κομοτηνή 31-3-2016 ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΘΕΜΑ: Παράταση της ημερομηνίας καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ έως τις 30-06-2016 «Θεωρ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » Παράταση της ημερομηνίας καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ έως τις 30-06-2016

Παράταση της ημερομηνίας καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ έως τις 30-06-2016

CIMG1266ΕΛΓΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομοτηνή 31-3-2016

ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΘΕΜΑ: Παράταση της ημερομηνίας καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ έως τις 30-06-2016

«Θεωρώ ως θετική την εξέλιξη της παράτασης του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2015,έως τις 30 Ιουνίου 2016, η οποία αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 31/03/2016. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υπενθυμίσω ότι με επιστολή μου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, πριν από δέκα μέρες, ζητούσα αυτή την παράταση προκειμένου να μην καταγραφούν στο Δημόσιο Ταμείο ως υπερήμεροι, αγρότες-παραγωγοί που θέλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αλλά δεν έχουν μέχρι και σήμερα εισπράξει μέρος των αγροτικών επιδοτήσεων του 2015.

Ελπίζω, στο μέλλον να υπάρξει η πρόνοια στην λειτουργία της κεντρικής κυβέρνησης και των δημοσίων οργανισμών ώστε να μην χρειάζεται η τελευταία μέρα των σχετικών προθεσμιών για να δίνονται παρατάσεις που μοιάζουν αυτονόητες και απολύτως ταυτισμένες με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Να σημειώσω, τέλος και να υπομνήσω ταυτόχρονα, προς τους φίλους παραγωγούς της Ροδόπης ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, με την παράταση που δόθηκε, οι παραγωγοί όλης της χώρας, διευκολύνονται στην τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων χωρίς να χάσουν την δυνατότητα να καταστούν δικαιούχοι τυχόν αποζημιώσεων που τους αναλογούν.

Με δεδομένο ότι μετά τις 30 Ιουνίου 2016 δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2015 θα πρέπει εντός της προθεσμίας αυτής να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2015, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Ειδικότερα οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛ.Γ.Α. και για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, έως τις 30/06,θαπρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.ΑΜΠ715, στην Τράπεζα Πειραιώς, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2015, προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».

Ιλχάν Αχμέτ

Βουλευτής Ροδόπης

Ακολουθεί επιστολή του Ιλχάν ΑΧΜΕΤ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων




 

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Βουλευτής Ροδόπης- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ  

Αθήνα 23-3-2016

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας υποβάλλω το αίτημα να δοθεί παράταση στην καταβολή των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς, η οπόια σε ό,τι αφορά το 2015, λήγει στις 31-3-2016.

Σας είναι γνωστό άλλωστε ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμα στους παραγωγούς μέρος των επιδοτήσεων του 2015 και ως εκ τούτου, αυτή η παράταση κρίνεται δίκαιη και αναγκαία προκειμένου να μην εμφανίζονται ως υπερήμεροι έναντι των υποχρεώσεών τους στο Δημόσιο Ταμείο, άνθρωποι που έχουν την πρόθεση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Με εκτίμηση

Ιλχάν Αχμέτ

Βουλευτής Ροδόπης

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top