Προσλήψεις και Λειτουργία του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής – 3551 Reviewed by Momizat on . Αθήνα 29-2-2016 Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3551 / 29-02-2016  ΕΡΩΤΗΣΗ  ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας ΘΕΜΑ: Προσλήψεις και Λειτουργία του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομο Αθήνα 29-2-2016 Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3551 / 29-02-2016  ΕΡΩΤΗΣΗ  ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας ΘΕΜΑ: Προσλήψεις και Λειτουργία του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομο Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Προσλήψεις και Λειτουργία του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής – 3551

Προσλήψεις και Λειτουργία του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής – 3551

nosokomeio-komotinisnosok

Αθήνα 29-2-2016

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3551 / 29-02-2016 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Προσλήψεις και Λειτουργία του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με αριθμό πρωτοκόλλου “253” της 9-2-2016 το ΚΕΕΛΠΝΟ πρόκειται να προβεί στην πρόσληψη 100 ατόμων της κατηγορίας Π.Ε. γιατρών και 400 ατόμων της κατηγορίας Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. νοσηλευτών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ενηλίκων, παίδων και νεογνών (ΜΕΝΝ), Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) ενηλίκων, παίδων, Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων Νοσοκομείων, που βρίσκονται σε όλη της Επικράτεια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου σας.

Για το Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε αυτή την ανακοίνωση προβλέπεται μόνο μία θέση γιατρού στην ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή με το από 20-1-2016 έγγραφό του, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, σάς ενημέρωνε ότι από τις τέσσερις ανεπτυγμένες κλίνες στην ΜΕΘ, βρίσκονται σε λειτουργία οι τρεις και απαιτείται για την πλήρη λειτουργία τους ένας γιατρός και τρεις νοσηλευτές και η προμήθεια ενός αναπνευστήρα. Όπως όμως είναι φανερό από την κατανομή των θέσεων στα διάφορα Νοσοκομεία της Επικράτειας, για το Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, δεν προβλέπεται καμία θέση νοσηλευτή, από τις 400 που θα καλυφθούν συνολικά.

Κύριε Υπουργέ,

Η συμπεριφορά των κυβερνήσεων απέναντι στο Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, έχει τα χαρακτηριστικά της απαξίωσης και του φτωχού συγγενή του ΕΣΥ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Το συγκεκριμένο Νοσοκομείο εξυπηρετεί τις ανάγκες 120.000 πολιτών στο νομό Ροδόπης, βρίσκεται σε διαρκή 24ωρη εφημερία, στεγάζεται σε κτήριο της δεκαετίας του 1960, πεπαλαιωμένο, με προβλήματα στατικής επάρκειας και εντελώς ασύμβατο με τις σύγχρονες ανάγκες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας απέναντι στους συμπολίτες μας που καταφεύγουν σε αυτό.

Η Κομοτηνή είναι η έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έδρα του Εφετείου Θράκης, έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και από τον Σεπτέμβριο του 2013, με το άνοιγμα του Τελωνείου της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, δέχεται, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, κατά κύματα χιλιάδες τουρίστες και διερχόμενους που φθάνουν μέσα στην πόλη και τα παραθεριστικά περίχωρά της στο νομό Ροδόπης.

Μέσα στην πόλη της Κομοτηνής ζουν και κινούνται καθημερινά 10.000 φοιτητές και πανεπιστημιακοί, επιπλέον του μόνιμου πληθυσμού των 120.000 πολιτών όλου του νομού, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Ύψιστο στοιχείο σύγχρονης, αξιόπιστης και αποτελεσματικής λειτουργίας μιας κοινωνίας, αποτελεί το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας.

Το Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν στο παρελθόν αλλά και από την δική σας κυβέρνηση των τελευταίων 13 μηνών, παραμένει υποστελεχωμένο, με τα κενά σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού να αγγίζουν τα 70.

Επιπλέον, δεν αναπληρώθηκαν ποτέ οι θέσεις των 7 μεταταγέντων εργαζομένων η φυγή των οποίων το προηγούμενο έτος, αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, επέτεινε περεταίρω το λειτουργικό πρόβλημα του συγκεκριμένου Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζω, ότι σύμφωνα με έγγραφο που απεστάλη αρμοδίως από την 1η Δεκεμβρίου 2015 προς την 4η Υ.Πε. από τον τότε Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, το Σισμανόγλειο επιζητά την πρόσληψη 10 γιατρών, εκ των οποίων 1 στην ΜΕΘ, 1 στην Μ.Τ.Ν., 2 στην Ορθοπεδική, 1 στην Οφθαλμολογική, 1 στην Χειρουργική, 1 στο Ακτινοδιαγνωστικό, 1 στο Αναισθησιολογικό, 1 στην Καρδιολογική και 1 στην Παιδιατρική Κλινική.

Επίσης, χρήζουν άμεσης κάλυψης 4 θέσεις Δ.Ε. Βοηθών Ιατρικών &Βιολογικών Εργαστηρίων, 3 θέσεις Δ.Ε. Χειριστών Ιατρικών Συσκευών και 1 θέση Δ.Ε. Βοηθών Φαρμακείου.

Για το Νοσηλευτικό προσωπικό και για την στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, απαιτούνται, 1 θέση Π.Ε. Νοσηλευτών, 6 θέσεις Τ.Ε. Νοσηλευτών, 1 θέση Τ.Ε. Μαιευτικής, 2 θέσεις Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτικής και 2 θέσεις Υ.Ε. Βοηθών Υγειονομικού Προσωπικού.

Συνολικά το Νοσοκομείο Κομοτηνής διεκδικεί την κάλυψη 30 θέσεων προσωπικού και δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάσθε,

Α) Βάσει ποιου υγειονομικού χάρτη έγιναν οι επιλογές των προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ; Τι σκοπό εξυπηρετούν, ποιοι ερωτήθηκαν και ποιοι τις αποφάσισαν;

 

Β) Για πόσο ακόμα το Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα λειτουργεί ως δεξαμενή πλήρωσης θέσεων σε γειτονικά Νοσοκομεία;

 

Γ) Πότε, μέσα από ποια διαδικασία και από ποιες ειδικότητες θα καλυφθούν οι θέσεις των 7 μεταταχθέντων εργαζομένων από το Νοσοκομείο Κομοτηνής;

 

Δ) Θα ληφθεί υπόψη από το Υπουργείο σας η αποστολή στοιχείων για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων Ιατρικού-Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για το έτος 2016, όπως αυτή σας εγνώσθη από την διοίκηση του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ήδη από την 1η -12-2015;

 

Ε) Πώς εννοείτε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Αυτοτελή και Απρόσκοπτη λειτουργία του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής και με ποιες συγκεκριμένες πράξεις, σκοπεύετε να την διασφαλίσετε;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης από «Το Ποτάμι»

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top