1435 / 21-11-2006 Στελέχωση Αστυνομικού Τμήματος Φιλύρας με προσωπικό για την επίλυση του προβλήματος μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων Reviewed by Momizat on .   Αριθ. Πρωτ. Ερώτησης: 1435 / 21-11-2006 ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ TΟN ΥΠΟΥΡΓΟ: ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ: Στελέχωση Αστυνομικού Τμήματος Φιλύρας με προσωπικό για την επίλυσ   Αριθ. Πρωτ. Ερώτησης: 1435 / 21-11-2006 ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ TΟN ΥΠΟΥΡΓΟ: ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ: Στελέχωση Αστυνομικού Τμήματος Φιλύρας με προσωπικό για την επίλυσ Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » 1435 / 21-11-2006 Στελέχωση Αστυνομικού Τμήματος Φιλύρας με προσωπικό για την επίλυση του προβλήματος μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων

1435 / 21-11-2006 Στελέχωση Αστυνομικού Τμήματος Φιλύρας με προσωπικό για την επίλυση του προβλήματος μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων

 

Αριθ. Πρωτ. Ερώτησης: 1435 / 21-11-2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ TΟN ΥΠΟΥΡΓΟ: ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Στελέχωση Αστυνομικού Τμήματος Φιλύρας με προσωπικό για την επίλυση του προβλήματος μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων

 

 

Οι αρμοδιότητες του Αστυνομικού Τμήματος Φιλύρας καλύπτουν πέντε (5) δήμους και μία (1) κοινότητα στο νομό Ροδόπης. Συνολικά 52 χωριά υπάγονται στην αρμοδιότητα του εν λόγω τμήματος με συνολικό πληθυσμό 16.000 κατοίκων. Η οργανική δύναμη του τμήματος ανέρχεται σε 40 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων 23 άτομα υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα και οι υπόλοιποι είναι αποσπασμένοι σε διάφορα σώματα, όπως το νεοσύστατο σώμα ΕΠΤΑ.

 

Με αφορμή την έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων νέου τύπου, προσφεύγει καθημερινά μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας από διάφορες περιοχές του νομού και αναγκάζονται να περιμένουν πολλές ώρες προκειμένου να αποσπάσουν έναν αριθμό και να επανέλθουν για να εκδώσουν την ταυτότητά τους. Συνολικά δύο αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με την έκδοση ταυτοτήτων ενώ η όλη διαδικασία συντελείται καθημερινά μεταξύ 8:00 π.μ. και 14:00 μ.μ. Στο διάστημα αυτό εκδίδονται δεκαπέντε (15) ταυτότητες. Ωστόσο, ο αριθμός των συμπολιτών που επιθυμούν την έκδοση ταυτότητας νέου τύπου υπερβαίνει κατά πολύ τους 15 πολίτες σε καθημερινό επίπεδο.

 

Το πρόβλημα εντείνεται καθώς συμπολίτες μας από χωριά που απέχουν ακόμα και 40 χιλιόμετρα από το αστυνομικό τμήμα αναγκάζονται να ταξιδέψουν και να διανυκτερεύουν έξω από το τμήμα προκειμένου να αποσπάσουν έναν αριθμό. Πολλές φορές δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα αυτών των συμπολιτών μας με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  • Αν προτίθεται να στελεχώσει το Αστυνομικό Τμήμα Φιλύρας με επιπρόσθετο προσωπικό προκειμένου να απασχολούνται περισσότερα άτομα με την έκδοση ταυτοτήτων και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων.
  • Αν προτίθεται να εφαρμόσει το σύστημα έκδοσης διαβατηρίων στην περίπτωση έκδοσης αστυνομικών ταυτοτήτων στο αστυνομικό τμήμα Φιλύρας ούτως ώστε να επεκταθεί το ωράριο έκδοσης ταυτοτήτων από τις 8:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. που ισχύει σήμερα σε 8:00 π.μ.-20:00 μ.μ. ούτως ώστε να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας.

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΧΜΕΤ Ιλχάν

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top