4616 / 22-02-2007Ενίσχυση του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) στην Κομοτηνή Reviewed by Momizat on . ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία   Αριθ. Πρωτοκ: 4616 / 22-02-2007   ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Απασχόλησης και Κοινω ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία   Αριθ. Πρωτοκ: 4616 / 22-02-2007   ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Απασχόλησης και Κοινω Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » 4616 / 22-02-2007Ενίσχυση του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) στην Κομοτηνή

4616 / 22-02-2007Ενίσχυση του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) στην Κομοτηνή

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ

Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία

 

Αριθ. Πρωτοκ: 4616 / 22-02-2007

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) στην Κομοτηνή

 

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. στην Κομοτηνή έχει αναλάβει από το 2000 τη διοργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης-κατάρτισης για αγρότες. Από το 2006 έχει αυξηθεί σημαντικά τόσο η ζήτηση για αυτά τα προγράμματα όσο και ο αριθμός των προγραμμάτων. Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» της Κομοτηνής καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την ενημέρωση των αγροτών στο αντικείμενο της Πολλαπλής Συμμόρφωσης προκειμένου να συμμορφωθούν οι αγρότες με τα δεδομένα της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

 

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» δίνει ειδική βαρύτητα σε προγράμματα σχετικά με την καλλιέργεια του καπνού στο Νομό Ροδόπης λόγω του ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια κατέχει την πρωτοκαθεδρία στο νομό μας. Επιπρόσθετα, ο καπνός τύπου μπασμά που καλλιεργείται στο Νομό Ροδόπης αποτελεί καπνό εξαιρετικής ποιότητας, παραδοσιακό προϊόν και συγχρόνως, μοναδική πηγή εσόδων για 8.000 καλλιεργητές σε όλο το νομό.

 

Θεωρώ ότι η σωστή ενημέρωση των αγροτών θα ενισχύσει σημαντικά το εισόδημά τους, ενώ συγχρόνως θα συμβάλει στη σωστή διαχείριση της γης και την ενίσχυση του θεσμού της γεωργίας στη χώρα μας λαμβανομένου υπόψη και τις προϋποθέσεις που θέτει η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ωστόσο, υπάρχει άμεση ανάγκη για ενίσχυση του θεσμού των προγραμμάτων εκπαίδευσης-κατάρτισης. Συγκεκριμένα, σήμερα στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» εκκρεμεί η έγκριση των τεχνικών δελτίων για την έναρξη 20 περίπου προγραμμάτων εκ των οποίων 11 αφορούν την ολοκληρωμένη διαχείριση του καπνού, 3 τους νέους αγρότες, 3 τις γυναίκες αγρότισσες, 1 την καλλιέργεια του αμπελιού, 1 την καλλιέργεια της πατάτας και 1 την καλλιέργεια του αμπελιού. Συγχρόνως, υπάρχει ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για έναρξη αντίστοιχων προγραμμάτων σε όλο το νομό Ροδόπης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Αν προτίθεται να επισπεύσει τη διαδικασία έγκρισης των τεχνικών δελτίων για όσα προγράμματα αναμένουν την έγκριση λαμβανομένου υπόψη ότι στα τέλη Μαρτίου ξεκινάει η καλλιεργητική περίοδος και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους αγρότες να παρακολουθήσουν σεμινάρια κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
  2. Αν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο έγκρισης ταχύρυθμων προγραμμάτων με στόχο να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός αγροτών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΧΜΕΤ Ιλχάν

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top