6054 – Πλήρης επαναφορά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σαπών και όχι μόνο αποσπασματικά και κατά περίσταση Reviewed by Momizat on . Αριθμός Πρωτοκόλλου: 6054 / 01-06-2017 Αθήνα 1-6-2017 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Υπουργό Υγείας ΘΕΜΑ: Πλήρης επαναφορά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σαπών και όχι μόνο αποσπ Αριθμός Πρωτοκόλλου: 6054 / 01-06-2017 Αθήνα 1-6-2017 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Υπουργό Υγείας ΘΕΜΑ: Πλήρης επαναφορά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σαπών και όχι μόνο αποσπ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » 6054 – Πλήρης επαναφορά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σαπών και όχι μόνο αποσπασματικά και κατά περίσταση

6054 – Πλήρης επαναφορά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σαπών και όχι μόνο αποσπασματικά και κατά περίσταση

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 6054 / 01-06-2017

Αθήνα 1-6-2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Πλήρης επαναφορά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σαπών και όχι μόνο αποσπασματικά και κατά περίσταση 

Εδώ και πολλά χρόνια το ασθενοφόρο που υπήρχε στο Κέντρο Υγείας Σαπών, είχε μεταφερθεί στην Κομοτηνή. Κατά συνέπεια μέχρι πρόσφατα το Κέντρο Υγείας Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης δεν διέθετε καν όχημα ασθενοφόρου.

Το παραπάνω θέμα αναδείχθηκε με ερώτησή μου που κατέθεσα προς εσάς ήδη από τις 20-12-2016 ενώ και το 2015 σε ανάλογη ερώτησή μου που δεν έτυχε απαντήσεως σας,  είχαμε καταθέσει το ομόφωνο ψήφισμά του Δημοτικού Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών, στο οποίο καταγγελλόταν ως απαράδεκτη η διαχρονική συνολική υποβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαπών.

Σημειωτέον ότι συγκεκριμένο Κ.Υ., καλείται να καλύψει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ολόκληρης της ανατολικής Ροδόπης, με πληθυσμό τουλάχιστον 20.000 κατοίκων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κέντρο Υγείας Σαπών εξυπηρετεί κάθε χρόνο περισσότερα από σαράντα χιλιάδες περιστατικά, καλύπτοντας τον μισό νομό Ροδόπης, γεγονός που καταδεικνύει και τον φόρτο εργασίας της Μονάδας. Το θέμα  τέθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Κομοτηνή από τον  διευθυντής του Κ.Υ. Σαπών.

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε η παρουσία ενός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαπών, για μια βάρδια 8 ωρών και μόνο για δύο ή το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα. Αν και η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα βήμα σε σχέση με το παρελθόν, δυστυχώς δεν καθησυχάζει ούτε ικανοποιεί πλήρως τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής.

Οι Σάπες χρειάζονται ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο ασθενοφόρο για 24 ώρες το 24ωρο, για 7 ημέρες την εβδομάδα και σε χώρο που ήδη έχει παραχωρήσει το Κέντρο Υγείας της περιοχής. Διαφορετικά είναι σαν να ζητάτε από τους κατοίκους της περιοχής Σαπών να αρρωσταίνουν μόνο δυο φορές την εβδομάδα, κατά τις πρωινές ώρες και στο 8ωρο που βρίσκεται στις Σάπες το ασθενοφόρο! Όλα αυτά συνιστούν ημίμετρα και όχι οριστική και μόνιμη λύση ενός μείζονος προβλήματος για την υγεία και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες της ευρύτερης επαρχίας Σαπών.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάσθε:

Σκοπεύετε και πότε, να δώσετε εντολή προκειμένου ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο ασθενοφόρο να παρέχει τις υπηρεσίες του  για 24 ώρες το 24ωρο, για 7 ημέρες την εβδομάδα στους πολίτες των Σαπών και της ευρύτερης επαρχίας και συνολικά του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ Ροδόπης-Δημ. Συμ

About The Author

Number of Entries : 1612

Σχεδίαση και Hosting - Katastima NET

Scroll to top