9420 / 31-3-2006 Προκήρυξη θέσεων διερμηνέων τουρκικής γλώσσας στα νοσοκομεία της Θράκης Reviewed by Momizat on . ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία   Αριθ.Πρωτ Ερωτήσεων: 9420 / 31-3-2006 ΕΡΩΤΗΣΗ   ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία   Αριθ.Πρωτ Ερωτήσεων: 9420 / 31-3-2006 ΕΡΩΤΗΣΗ   ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » 9420 / 31-3-2006 Προκήρυξη θέσεων διερμηνέων τουρκικής γλώσσας στα νοσοκομεία της Θράκης

9420 / 31-3-2006 Προκήρυξη θέσεων διερμηνέων τουρκικής γλώσσας στα νοσοκομεία της Θράκης

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ

Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία

 

Αριθ.Πρωτ Ερωτήσεων: 9420 / 31-3-2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη θέσεων διερμηνέων τουρκικής γλώσσας στα νοσοκομεία της Θράκης

 

Η παρουσία της Μειονότητας στη Θράκη αποτελεί πλούτο για την περιοχή μας καθώς της προσδίδει έναν ιδιαίτερο και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Ωστόσο, από το 1923 μέχρι σήμερα ορισμένα ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να διασφαλίσουν στην πρακτική και στην καθημερινή ζωή τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θράκης παραμένουν ανοιχτά ενώ καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μερίμνησε για τη διευθέτησή τους.

 

Στο Σισμανόγλειο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κομοτηνής κατά έτος, το 45% των νοσηλευομένων είναι  Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, μέλη της Μειονότητας. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σημαντικά αν προσθέσουμε τους πολίτες της μειονότητας που προσφεύγουν καθημερινά στο νοσοκομείο και δεν χρήζουν ειδικής νοσηλείας και παραμονής τους στο νοσοκομείο. Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θράκης.

 

Λόγω των προβλημάτων στην εκπαιδευτική ποιότητα που παρέχεται στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, αλλά και εξαιτίας μιας σειράς άλλων κοινωνικών λόγων, μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μειονότητας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει επαρκώς την ελληνική γλώσσα. Παρ’ όλες τις ενέργειες της ελληνικής πολιτείας για τη βελτίωση αυτής της κατάστασης, όπως μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας κλπ., σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Μειονότητας αντιμετωπίζει το πρόβλημα της καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας το οποίο θα μπορούσε να διασφαλίσει άνετη συνεννόηση και επικοινωνία στη γλώσσα αυτή σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής.

 

Η παραπάνω κατάσταση καθίσταται πραγματικά εμπόδιο στην επικοινωνία ορισμένων μελών της Μειονότητας με το προσωπικό των νοσοκομείων όταν προσφεύγουν σε αυτά για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας. Εκεί το πρόβλημα της γλώσσας εντείνεται, με αποτέλεσμα το προσωπικό των νοσοκομείων να αναγκάζεται να αφιερώσει πολύ περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για έναν μόνο ασθενή λόγω της έλλειψης επικοινωνίας.

 

Καταλαβαίνετε κι εσείς κ. Υπουργέ, ότι η πολιτεία πρέπει να παρέχει διάφορες διευκολύνσεις προς τους πολίτες της κυρίως σε ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με σκοπό να διασφαλίσει την άμεση εξυπηρέτησή τους αλλά και γενικότερα την σωστή και εύρυθμη λειτουργία των διαφόρων νοσοκομείων.

Βάση των παραπάνω

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Αν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο προκήρυξης θέσεων διερμηνέων τουρκικής γλώσσας με σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου στα νοσοκομεία της Θράκης ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα επικοινωνίας και να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολίτες της Μειονότητας σε έναν τόσο σημαντικό τομέα όπως είναι η υγεία.

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΧΜΕΤ Ιλχάν

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Σχεδίαση και Hosting - Katastima NET

Scroll to top