9569 / 05-04-2006Έλλειψη ιατρικού προσωπικού συμβεβλημένου με τον Οίκο Ναύτου στο Ν. Ροδόπης Reviewed by Momizat on . ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία                                                                                        Α ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία                                                                                        Α Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » 9569 / 05-04-2006Έλλειψη ιατρικού προσωπικού συμβεβλημένου με τον Οίκο Ναύτου στο Ν. Ροδόπης

9569 / 05-04-2006Έλλειψη ιατρικού προσωπικού συμβεβλημένου με τον Οίκο Ναύτου στο Ν. Ροδόπης

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ

Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία

 

                                                                                     Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων: 9569 / 05-04-2006

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη ιατρικού προσωπικού συμβεβλημένου με τον Οίκο Ναύτου στο Ν. Ροδόπης

 

 

Ο Ν. Ροδόπης παραδοσιακά έχει την φήμη ενός νομού με μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που απασχολείται στη ναυτιλία και τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζεται αυξημένο ποσοστό ατόμων που επιλέγουν ναυτικά επαγγέλματα ως εναλλακτική οδό απασχόλησης. Το φαινόμενο αυτό εντοπίζεται εντονότερο κυρίως στα χωριά του ορεινού όγκου του Ν. Ροδόπης, δηλαδή σε χωριά όπου ο πληθυσμός αποτελείται κατ’ εξοχήν από μέλη της Μειονότητας της Θράκης.

 

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σε επίπεδο νομού για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων όσων είναι συμβεβλημένοι με τον Οίκο Ναύτου. Στην πράξη στο Ν. Ροδόπης δεν υπάρχει κανένας γιατρός συμβεβλημένος με τον Οίκο Ναύτου στον οποίο θα μπορούσαν να προσφύγουν οι ασφαλισμένοι στο συγκεκριμένο ταμείο, σε αντίθεση με το γειτονικό μας νομό Έβρου και συγκεκριμένα την πόλη της Αλεξανδρούπολης όπου υπάρχουν δώδεκα (12) γιατροί συμβεβλημένοι με τον Οίκο Ναύτου.

 

Λαμβανομένου υπόψη ότι για ένα μακρό χρονικό διάστημα ανά έτος οι περισσότεροι ναυτικοί επιστρέφουν στα σπίτια τους όπου διαμένουν για διάστημα μέχρι και έξι (6) μήνες ή ορισμένες φορές και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι να φύγουν για το επόμενο ταξίδι τους καθώς επίσης, λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων πρώην ναυτικών οι οποίοι πλέον έχουν συνταξιοδοτηθεί και βρίσκονται μόνιμα εγκατεστημένοι σε διάφορες περιοχές του Ν. Ροδόπης θεωρώ ανεπίτρεπτο το να μην υπάρχει έστω και η παραμικρή μέριμνα για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη αυτών των συμπολιτών μας.

Βάση των παραπάνω

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού συμβεβλημένο με το ΝΑΤ στο Ν. Ροδόπης.
  2. Αν προτίθεται ο Υπουργός να μεριμνήσει ούτως ώστε κάποιοι από τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον Οίκο Ναύτου που βρίσκονται στον Ν. Έβρου και συγκεκριμένα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης να μεταβαίνουν κάποιες ημέρες της εβδομάδας στην πόλη της Κομοτηνής για να εξετάζουν τους ασθενείς.

 

Ο ερωτών βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top