12707 / 11-07-2006 Πρωτοφανής Καθυστέρηση για την Έκδοση Διαβατηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής Reviewed by Momizat on . ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία                                                                                          ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία                                                                                          Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » 12707 / 11-07-2006 Πρωτοφανής Καθυστέρηση για την Έκδοση Διαβατηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής

12707 / 11-07-2006 Πρωτοφανής Καθυστέρηση για την Έκδοση Διαβατηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ

Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία

 

                                                                                                                               Αριθ.Πρωτοκ. Ερωτήσεων: 12707 / 11-07-2006

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Πρωτοφανής Καθυστέρηση  για την Έκδοση Διαβατηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής

 

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την έκδοση διαβατηρίων που ψηφίστηκε εντός του 2005, από 01/01/2006 αρμόδιες αρχές για την έκδοση διαβατηρίων είναι οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις. Επιπλέον, υπάρχει η δέσμευση για όλους τους Έλληνες πολίτες να αντικαταστήσουν τα παλιά τους διαβατήρια με διαβατήρια νέου τύπου μέχρι το τέλος του 2006.

 

Η θερινή περίοδος όπως είναι αναμενόμενο βρίσκει τις αστυνομικές αρχές επιφορτισμένες με το έργο έκδοσης των διαβατηρίων λόγω της έλευσης μεγάλου αριθμού μεταναστών Ελλήνων πολιτών που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα. Το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κομοτηνής είναι διπλά επιφορτισμένο τη φετινή θερινή περίοδο καθώς λόγω και της υποχρέωσης αντικατάστασης των παλαιών διαβατηρίων έχει προσέλθει μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολιτών από όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα εντείνεται με την έλευση μεγάλου αριθμού μελών της μειονότητας, Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είναι πλέον μόνιμα εγκατεστημένοι σε χώρες του εξωτερικού.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής καλύπτει τις ανάγκες έκδοσης διαβατηρίων μόνο με δύο υπαλλήλους με αποτέλεσμα ο κόσμος να συγκεντρώνεται από τα ξημερώματα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να εξυπηρετηθεί. Το αποτέλεσμα είναι να παρατηρούνται ατέλειωτες ουρές συμπολιτών μας και η καθυστέρηση για την έκδοση διαβατηρίου να φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τις 12 ώρες. Η κατάσταση δυσχεραίνεται για τους συμπολίτες μας πολύ μικρών ηλικιών και ατόμων τρίτης ηλικίας που είναι υποχρεωμένοι να αναμένουν επί ώρες τη σειρά τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1) Αν προτίθεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής να διαθέσει περισσότερους υπαλλήλους στο τμήμα διαβατηρίων κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι συμπολίτες μας.

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΧΜΕΤ Ιλχάν

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top