3662-Διατήρηση και Αναβάθμιση Υποθηκοφυλακείου Σαπών Ροδόπης Reviewed by Momizat on . Αθήνα 21-2-2017   ΕΡΩΤΗΣΗ                                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 3662 / 22-02-2017   ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλ Αθήνα 21-2-2017   ΕΡΩΤΗΣΗ                                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 3662 / 22-02-2017   ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » 3662-Διατήρηση και Αναβάθμιση Υποθηκοφυλακείου Σαπών Ροδόπης

3662-Διατήρηση και Αναβάθμιση Υποθηκοφυλακείου Σαπών Ροδόπης

Αθήνα 21-2-2017

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

                                                                   Αριθμ. Πρωτοκ.: 3662 / 22-02-2017

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας , Υπουργό Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: Διατήρηση και Αναβάθμιση Υποθηκοφυλακείου Σαπών Ροδόπης

 

 

Την απορρόφηση από το Δημόσιο των υποθηκοφυλακείων και των εργαζομένων σε αυτά προανήγγειλε η κυβέρνηση με όχημα ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, στο οποίο θα ενσωματωθεί και η «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (ΕΚΧΑ). Το διάδοχο σχήμα θα αποτελείται από μια κεντρική διεύθυνση και 77 περιφερειακά γραφεία, τα οποία θα στελεχωθούν με τους υπαλλήλους των σημερινών υποθηκοφυλακείων – κτηματολογικών γραφείων, ενώ το πλεονάζον προσωπικό θα μεταταχθεί στα δικαστήρια.

Το υποθηκοφυλακείο των Σαπών Ροδόπης, μιας επαρχίας που συγκεντρώνει πληθυσμό 30.000 κατοίκων, συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που διαθέτουν ιδιώτη υποθηκοφύλακα και σύμφωνα με το νέο υπό διαμόρφωση θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε δημόσιο προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Οι Σάπες διαθέτουν, εξάλλου, νεότευκτο κτηριακό συγκρότημα που στο πρόσφατο παρελθόν στέγασε τις υπηρεσίες της ΔΟΥ Σαπών, έως την οριστική μεταφορά της στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα το κτήριο αυτό σήμερα να παραμένει άδειο και αναξιοποίητο.

Οι Σάπες όπου λειτουργούσε και Ειρηνοδικείο, είναι η έδρα του δήμου Μαρωνείας-Σαπών και τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία περιοχή με έντονα αναπτυξιακά αντικίνητρα, πλήττεται περεταίρω από την αποψίλωση δομών και υπηρεσιών που είναι ικανές να ωθήσουν στην συγκράτηση του πληθυσμού και στην εξυπηρέτηση των πολιτών που πλέον, ακόμα και για τις παραμικρές τους συναλλαγές με το δημόσιο, αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να μεταβούν στην Κομοτηνή.

 

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάσθε:

 

Προτίθεστε να συμπεριλάβετε στους σχεδιασμούς εντός του υπό εξέταση νέου νομοθετικού πλαισίου, την διατήρηση και αναβάθμιση σε δημοσίου, του Υποθηκοφυλακείου Σαπών, ώστε αυτό να συγκαταλέγεται μεταξύ των περιφερειακών γραφείων που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ-Ροδόπης

Δημοκρατική Συμπαράταξη

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top