«Αναμφισβήτητο το δικαίωμα αίτησης για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή για τους φοιτητές που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια με ειδική ποσόστωση» Reviewed by Momizat on . «Αναμφισβήτητο το δικαίωμα αίτησης για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή για τους φοιτητές που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια με ειδική ποσόστωση» Το θέμα των κατ’ εξαίρεση «Αναμφισβήτητο το δικαίωμα αίτησης για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή για τους φοιτητές που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια με ειδική ποσόστωση» Το θέμα των κατ’ εξαίρεση Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » «Αναμφισβήτητο το δικαίωμα αίτησης για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή για τους φοιτητές που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια με ειδική ποσόστωση»

«Αναμφισβήτητο το δικαίωμα αίτησης για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή για τους φοιτητές που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια με ειδική ποσόστωση»

«Αναμφισβήτητο το δικαίωμα αίτησης για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή για τους φοιτητές που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια με ειδική ποσόστωση»

Το θέμα των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών των φοιτητών της μουσουλμανικής μειονότητας που εισάγονται στα Πανεπιστήμια με ειδική ποσόστωση, έφερε με επίκαιρη ερώτησή στη Βουλή ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής Ροδόπης ξεκαθάρισε κατά την ομιλία του πως ο ν. 4692/2020 και συγκεκριμένα το άρθρο 79, προβλέπει με ακρίβεια ποιοι είναι οι όροι προκειμένου κάποιοι φοιτητές να έχουν το δικαίωμα κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής. Ο Ιλχάν Αχμέτ, επισήμανε πως στο συγκεκριμένο άρθρο πουθενά δεν υπάρχει ;αποκλεισμός για τους φοιτητές της μειονότητας που εισάγονται στα πανεπιστήμια με ειδική ποσόστωση και επομένως είναι ανεξήγητες οι αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου που το χρησιμοποιούν ως αιτιολογία απόρριψης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Συρίγος αναγνώρισε τη θετικότητα του συγκεκριμένου μέτρου, και παραδέχτηκε το αναντίρρητο δικαίωμα των φοιτητών της μουσουλμανικής μειονότητας που εισήχθησαν με ειδική ποσόστωση στα Πανεπιστήμια να αιτούνται κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε ποσοστό 10%.

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top