ΑΝΑΦΟΡΑ-146-ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ Reviewed by Momizat on .  ΑΝΑΦΟΡΑ Αρ. Πρωτ.: ΠΑΒ 146 / 26-09-2019 ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2019 Κ. Υπουργέ,   Οι  ΑΝΑΦΟΡΑ Αρ. Πρωτ.: ΠΑΒ 146 / 26-09-2019 ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2019 Κ. Υπουργέ,   Οι Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΑΝΑΦΟΡΑ-146-ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΦΟΡΑ-146-ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

 ΑΝΑΦΟΡΑ

Αρ. Πρωτ.: ΠΑΒ 146 / 26-09-2019

ΠΡΟΣ:

Τον Υπουργό Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων

κ. Βρούτση Ιωάννη

Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2019

Κ. Υπουργέ,

 

Οι ωφελούμενοι, οι οποίοι προσλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν για διάστημα 8 μηνών σε υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής, σε εκτέλεση σε εκτέλεση της αριθμ 8/2018 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ και στο πλαίσιο της δράσης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014-2020, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του άρθρου 9 του Ν.4109/2013 (Α΄16), που εντάσσεται στο έργο ΕΣΠΑ 2014-2020» και σύμφωνα με την απόφαση Αρ. 93761 τροποποίηση της 87847/25.07.2018 των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Β΄ 3013) και στους οποίους δόθηκε παράταση 4ων επιπλέον μηνών,

Ζητούν1. Την εκ νέου επέκταση του χρόνου απασχόλησής τους στον Δήμο Κομοτηνής, όπου απασχολούνται για χρονικό διάστημα  4ων έως 12 μηνών όπως αυτό έχει ρυθμιστεί με ΚΥΑ σε Δήμους και Υπηρεσίες Υποδοχής Ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών –Β΄  Κύκλος

  1. Την εκ νέου επέκταση του χρόνου απασχόλησής τους για την κάλυψη επιτακτικών και επειγουσών αναγκών σε Δήμους, λόγω σημαντικής έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων, όπως ρυθμίστηκε για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.)
  2. Την επέκταση εκ νέου του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στους ΟΤΑ Α και Β Βαθμού στους οποίους απασχολούνται ως ωφελούμενοι και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την υλοποίηση των προτάσεων τους, είτε από εθνικούς είτε από ευρωπαϊκούς πόρους.

Κ. Υπουργέ,

Θα ήθελα ειδικά να επιστήσω την προσοχή σας στην υποστελέχωση που παρατηρείται στις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.

Ο Δήμος Κομοτηνής, ως ο κεντρικός Μητροπολιτικός Δήμος της Π.Ε. Ροδόπης, έδρας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι σήμερα ίσως από τους πλέον υποστελεχωμένους Δήμους ανάλογης σημασίας και με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια σε όλη την Επικράτεια. Το μέγεθος του προβλήματος καθίσταται σαφέστερο όταν καλούμαστε να κάνουμε συγκρίσεις με γειτονικούς Δήμους με παρόμοια χαρακτηριστικά του Δήμου Κομοτηνής όπως είναι οι Δήμοι Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης.

Το γεγονός αυτό δεν μπορεί παρά να αντανακλάται στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την αδυναμία ενίοτε άσκησης των πολλαπλών και σύνθετων καθηκόντων των υπαλλήλων με τελικό αποδέκτη πάντοτε τον συναλλασσόμενο πολίτη.

Υπό αυτή την έννοια ζητώ να δείτε με ξεχωριστό ενδιαφέρον την περίπτωση του Δήμου Κομοτηνής σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των αιτημάτων των ωφελούμενων  οι οποίοι προσλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν για διάστημα 8 μηνών σε υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής, σε εκτέλεση της αριθμ 8/2018 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ και στο πλαίσιο της δράσης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ».

Ο αναφέρων βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top