Δελτίο Τύπου-Στήριξη στον Γ. Καμίνη και εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ στην εορτή της ημέρας Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Reviewed by Momizat on . 14-12-2018 Σας αποστέλλουμε την δήλωση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του στην έδρα του δήμου Αθηναίων, με τον δήμαρ 14-12-2018 Σας αποστέλλουμε την δήλωση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του στην έδρα του δήμου Αθηναίων, με τον δήμαρ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » Δελτίο Τύπου-Στήριξη στον Γ. Καμίνη και εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ στην εορτή της ημέρας Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν

Δελτίο Τύπου-Στήριξη στον Γ. Καμίνη και εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ στην εορτή της ημέρας Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν

14-12-2018

Σας αποστέλλουμε την δήλωση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του στην έδρα του δήμου Αθηναίων, με τον δήμαρχο Αθηναίων και επικεφαλής του τομέα  ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΕΣΜΩΝ & ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Καμίνη:

“Θα στηρίξω τον Γ. Καμίνη και στο ευρωκοινοβούλιο προς όφελος της περιοχής μας” 

“Με δέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αθηναίων ο δήμαρχος που στάθηκε δίπλα στις μειονότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ως δήμαρχος αλλά και ως Συνήγορος του Πολίτη στην θητεία του ..Η συνεργασία και η φιλία μας θα συνεχιστεί προς όφελος της περιοχής μας και μετά την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο σε σχέση με τις δυνατότητες της ΕΕ.”.

Ο Ιλχάν Αχμέτ εκπροσώπησε το ΚΙΝΑΛ στην εορτή της ημέρας Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν 

Παράλληλα, σήμερα στην Αθήνα ο Ιλχάν Αχμέτ εκπροσώπησε το Κίνημα Αλλαγής στην δεξίωση για τον εορτασμό της ημέρας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

Στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι και οι δύο χώρες είναι μέλη  του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία της Ευρώπης καθώς και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου.

“Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήθελε άμεσα να εισάγει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Με την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού TAP, η Ελλάδα καθίσταται κομβικός χώρος  για την μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη. Και οι δύο χώρες απολαμβάνουν πρόσφατα ανεπτυγμένες στενές σχέσεις με το εμπόριο, τον πολιτισμό και την οικονομία. Η ελληνική διασπορά στο Αζερμπαϊτζάν συγκεντρώνεται στο Μπακού και ανέρχεται στα 250-300 άτομα περίπου, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι απόγονοι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα μετανάστευσαν στο Αζερμπαϊτζάν.

Να σημειωθεί τέλος ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Ελλάδα διατηρούν διμερείς διπλωματικές σχέσεις. Το Αζερμπαϊτζάν έχει πρεσβεία στην Αθήνα και η Ελλάδα στο Μπακού.

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top