ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Βοήθεια Στο Σπίτι Reviewed by Momizat on . 04-09-2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νέα πρωτοβουλία στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου έλαβαν 7 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων και ο βουλε 04-09-2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νέα πρωτοβουλία στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου έλαβαν 7 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων και ο βουλε Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Βοήθεια Στο Σπίτι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Βοήθεια Στο Σπίτι

04-09-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα πρωτοβουλία στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου έλαβαν 7 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με στόχο την αναβάθμιση και διαφύλαξη της θεσμικής λειτουργίας των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας με παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ανάπηρους και ηλικιωμένους όπως είναι το “Βοήθεια Στο Σπίτι” και τα ΚΗΦΗ που λειτουργούν στους κόλπους των ΟΤΑ.

Το ΠΑΣΟΚ, ως δημιουργός αυτού του εμβληματικού προγράμματος που θεσπίστηκε στο πλαίσιο Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και με δεδομένη την επιτυχή, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λειτουργία του, 20 χρόνια τώρα, αλλά και του προγράμματος των ΚΗΦΗ, που λειτουργούν 16 χρόνια, παίρνει πρωτοβουλία και καταθέτει ως Δημοκρατική Συμπαράταξη και Κίνημα Αλλαγής, ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμιση και μόνιμη λειτουργία του, με την ένταξη του στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Οι εννιά άξονες της πρόταση μας συνοπτικά αφορούν:

  1. Την οργανική ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΗΦΗ στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων με ενιαίο συντονισμό ανά Δήμο.
  2. Την μόνιμη εργασιακή σχέση για όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων, που έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ και έχουν αξιολογηθεί και τυπικά και ουσιαστικά στην πράξη.
  3. Την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων
  4. Την προμήθεια του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού για την πλήρη υποστήριξη των υπό φροντίδα συνανθρώπων μας
  5. Την συμπλήρωση του ανθρώπινου δυναμικού με απαραίτητες ειδικότητες ώστε να λειτουργήσει πλήρως το «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και το θεσμοθετημένο με το νόμο 4199/13 πρόγραμμα «κατ’οίκον νοσηλεία».
  6. Την αναμόρφωση των κριτηρίων για την ένταξη όλων των συνανθρώπων μας που

έχουν ανάγκη φροντίδας.

  1. Διοικητική μονάδα «Βοήθειας στο Σπίτι» στο Υπουργείο με σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών του.
  2. Την αξιοποίηση καταρτισμένων εθελοντών για την παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών.
  3. Την λειτουργική σύνδεση του «Βοήθεια στο Σπίτι» με τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας

Ηλικιωμένων.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη που καταθέτουμε μέσα σε λίγους μήνες μετά την πρωτοβουλία μας για την πληρωμή και την διασφάλιση του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένω

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top