ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΥΨΟΥΣ 87 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ Reviewed by Momizat on . ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κομοτηνή, 21/12/2020 ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΥΨΟΥΣ 87 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κομοτηνή, 21/12/2020 ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΥΨΟΥΣ 87 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΥΨΟΥΣ 87 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΥΨΟΥΣ 87 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομοτηνή, 21/12/2020

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΥΨΟΥΣ 87 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ δεν διαθέτει τα ανταποδοτικά ποσά που οφείλει στους Δήμους της χώρας , που ανέρχονται στα 87 εκατομμύρια ευρώ από το 2011 έως το 2018.

Πρόκειται για εταιρεία η οποία έχει συσταθεί από το 2001 και λειτουργεί το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης των μπλε κάδων με μετόχους κατά 35% την ΚΕΔΕ και κατά το υπόλοιπο τις εμπορικές εταιρείες που έχουν συμβληθεί ως υπόχρεοι.

Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής την οποία συνυπογράφει ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, η οποία απευθύνεται προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών με καίρια ερωτήματα για τους δήμους της χώρας και τη οικονομική τους βιωσιμότητα σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού φέρουν την ευθύνη της εναλλακτικής διαχείρισης των δημοτικών αποβλήτων. Η οργάνωση αυτής της διαχείρισης πραγματοποιείται είτε από τους ίδιους τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού είτε σε συνεργασία των ΟΤΑ με τους φορείς ΣΣΕΔ.

Επειδή όμως κανένας Δήμος δεν έχει αδειοδοτηθεί για αυτό από τον ΕΟΑΝ, όλοι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να συνάπτουν εξαετής συμβάσεις με τα ΣΣΕΔ για να πραγματοποιούν τη διαχείριση αυτή, ενώ τα εισπραττόμενα έσοδα από τις εισφορές των υπόχρεων, τα διαχειρίζονται αποκλειστικά τα ΣΣΕΔ, χωρίς να υπάρχει η συμμετοχή των Δήμων όχι μόνο σε επίπεδο αντισταθμιστικών οφελών αλλά ούτε και σε επίπεδο σχεδιασμού υλοποίησης προγραμμάτων ανακύκλωσης προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι ανακύκλωσης.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top