Παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ για τις δηλώσεις Βελόπουλου για το Ισλάμ στην Βουλή Reviewed by Momizat on .     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05-12-2019 Παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ για τις δηλώσεις Βελόπουλου για το Ισλάμ στην Βουλή   «Είναι περήφανοι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλ     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05-12-2019 Παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ για τις δηλώσεις Βελόπουλου για το Ισλάμ στην Βουλή   «Είναι περήφανοι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » Παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ για τις δηλώσεις Βελόπουλου για το Ισλάμ στην Βουλή

Παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ για τις δηλώσεις Βελόπουλου για το Ισλάμ στην Βουλή

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

05-12-2019

Παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ για τις δηλώσεις Βελόπουλου για το Ισλάμ στην Βουλή

 

«Είναι περήφανοι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και είναι μουσουλμάνοι όπως είμαι και εγώ περήφανος που επί τρεις θητείες υπηρετώ το Ελληνικό Σύνταγμα»

«Η αφομοίωση έχει ως σκοπό την ένταξη των μουσουλμάνων στην εθνική κοινότητα ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ενσωμάτωση γιατί είναι ένταξη στην πολιτική κοινότητα»

«Δεν έχετε δικαίωμα από το βήμα της Βουλής να συκοφαντείτε, να εξυβρίζετε και να λέτε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατά την διάρκεια την σημερινής του ομιλίας στην Βουλή επί του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, προέβη σε μιας άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του Ισλάμ και των μουσουλμάνων ισχυριζόμενος ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Είπε συγκεκριμένα: « επειδή εδώ μέσα κάποιοι είναι λαθρολάγνοι, μπορεί το Ισλάμ να αφομοιωθεί, ναι ή όχι; Αυτό είναι το ερώτημα. Η άποψή μου είναι όχι διότι δεν είναι συμβατό με τον δυτικό τρόπο ζωής, διότι είναι αδύνατη η ενσωμάτωση των μουσουλμάνων και το κυριότερο γιατί ενημερωθείτε εσείς της αριστεράς κυρίως που είστε ψευτοανθρωπιστές- δεν ξέρω τι είστε, ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι πολύ-θρησκευτική ιδεολογία… Δεν ξέρετε τι λέει για τους ομοφυλόφιλους το Ισλάμ κύριοι; Τους σκοτώνουν. Δεν ξέρετε τι λέει για την γυναίκα ότι πρέπει να φοράει μπούργκα και να της κάνουν κλειτοριδεκτομές;»

Με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Βελόπουλου ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής έσπευσε από βήματος της Βουλής και με αφορμή την ομιλία του για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης να απαντήσει και να ανακαλέσει στην τάξη τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κάνοντας λόγο για «βάναυση προσβολή των μουσουλμάνων», διαχωρίζοντας το Ισλάμ και τους Ιερούς του κανόνες από αιρέσεις και παραθρησκευτικές οργανώσεις, που υπάρχουν σε όλες τις γνωστές θρησκείες, χωρίς όμως να εκτρέπουν το πραγματικό μήνυμα αγάπης της διδασκαλίας τους. Εξάλλου σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς περί της αδυναμίας αφομοίωσης των μουσουλμάνων στην Ελλάδα που εξαπέλυσε στην ομιλία του ο κ. Βελόπουλος, ο βουλευτής Ροδόπης του απάντησε ότι « η αφομοίωση έχει ως σκοπό την ένταξη των μουσουλμάνων στην εθνική κοινότητα ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ενσωμάτωση γιατί είναι ένταξη στην πολιτική κοινότητα». Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κατέληξε καταχειροκροτούμενος από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ότι είναι περήφανος για την θρησκεία του και για την Μειονότητα της Θράκης καθώς και για το γεγονός ότι επί τρεις θητείες υπηρετεί το Σύνταγμα μέσα στην Ελληνική Βουλή.

Αναλυτικά η παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης:

«Θα ήθελα πριν ξεκινήσω το κυρίως μέρος της ομιλίας μου κ. πρόεδρε να κάνω χρήση ενός δικαιώματος μου. Σήμερα το πρωί ακούσαμε το πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο που προσέβαλε βάναυσα τους μουσουλμάνους και ως ένας από τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές που έχω την τιμή να υπηρετώ στην Ελληνική Βουλή, θέλω να ασκήσω το δικαίωμα να απαντήσω πάνω σε αυτό και μετά να μπω στην τοποθέτησή ου για το φορολογικό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γίναμε σήμερα μάρτυρες σε ένα πρωτοφανές θέαμα. Είχε το θράσος ο κ. Βελόπουλος να προσβάλει βάναυσα όλους τους μουσουλμάνους και γενικά όλο το Ισλάμ. Σας αναφέρω μόνο ενδεικτικά κάποιες λέξεις από τα πρακτικά της Βουλής. «Δεν είναι θρησκεία. Μπορεί λοιπόν το Ισλάμ να αφομοιωθεί;», ρωτάει. Και λέει: «δεν είναι θρησκεία, είναι πολύ-θρησκευτική ιδεολογία». Δηλαδή, ο κ. Βελόπουλος αμφισβητεί ένα από τα μεγαλύτερα θρησκεύματα της ανθρωπότητας, το Ισλάμ και λέει ότι δεν είναι θρησκεία. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό κ. Βελόπουλε; Που μπορεί να φθάσει αυτή η υπόθεση; Και λέει πιο κάτω ο ίδιος: «πώς θα αφομοιώσουμε ένα διαφορετικό σύστημα στην Ελλάδα; Είναι ασύμβατο το Ισλάμ με το νομικό πολιτισμό». Προχωράει και λέει και το εξής: « Δεν ξέρετε τι λέει το Ισλάμ κύριοι για τους ομοφυλόφιλους; Κλείνετε τα μάτια σας, δεν ξέρετε; Τους σκοτώνουν…».

Κύριε Βελόπουλε, όπως σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν δόγματα, αιρέσεις, παραθρησκευτικές οργανώσεις, έτσι και στο Ισλάμ μπορεί να υπάρχουν κάποιες αιρέσεις που τα υπερασπίζονται αυτά. Όμως αυτό δεν είναι το Ισλάμ. Δεν είναι το Ιερό Βιβλίο και δεν έχετε δικαίωμα από το βήμα της Βουλής να συκοφαντείτε, να εξυβρίζετε και να λέτε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Θα ήθελα να πω αυτό και κλείνω την απάντησή μου. «Μιλήσατε για αφομοίωση. Μήπως έχετε μπερδέψει και πρέπει να μιλήσουμε για ενσωμάτωση; Τι αφομοίωση κ. Βελόπουλε; Αφομοίωση έχει ως σκοπό την ένταξη των μουσουλμάνων στην εθνική κοινότητα ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ενσωμάτωση γιατί είναι ένταξη στην πολιτική κοινότητα. Τι απαιτεί όμως η αφομοίωση; Να αφομοιώσετε μία θρησκεία, μία διαφορετικότητα, να τους εντάξετε στην εθνική κοινότητα, δηλαδή να μην λένε ότι είναι μουσουλμάνοι, να μην έχουν τίποτα το διαφορετικό, δηλαδή στην ουσία μία φασιστική νοοτροπία αφού μιλάτε για ξεκάθαρη αφομοίωση. Και δεν εξαιρέσατε κανέναν. Δεν αναφέρθηκε ο πρόεδρος μόνο σε ορισμένους ίσως ισλαμιστές που έχουν άλλη άποψη (φωνές από την πτέρυγα της Ελληνικής Λύσης), αλλά αναφέρθηκε για όλο το Ισλάμ και είπε αυτά που είπε. ( διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Ελληνικής Λύσης). Είναι όλα γραμμένα στα πρακτικά. Εγώ οφείλω και θέλω να δηλώσω το εξής: είναι περήφανος και είναι περήφανοι 120.000 μουσουλμάνοι- μειονότητα που ζει στην Θράκη που είναι μουσουλμάνοι. Είναι περήφανοι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και είναι μουσουλμάνοι όπως είμαι και εγώ περήφανος που τρεις θητείες υπηρετώ το Ελληνικό Σύνταγμα. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στην Βουλή και πριν από δεκαπέντε μέρες υπερασπίστηκα την θρησκευτική ελευθερία και μάλιστα το κόμμα μου είχε το θάρρος να προτείνει αυτό που τελικά η πλειοψηφία δεν αποδέχθηκε. (χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του Κινήματος Αλλαγής, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.). Οι καιροί είναι ύποπτοι και πρέπει να ξέρουμε τι λέμε στην Βουλή».

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top