ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Reviewed by Momizat on . Αθήνα, 10/2/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ιλχάν Αχμέτ προς Νίκη Κεραμέως: "Το νομοσχέδιο σας πλήττει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση Αθήνα, 10/2/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ιλχάν Αχμέτ προς Νίκη Κεραμέως: "Το νομοσχέδιο σας πλήττει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αθήνα, 10/2/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιλχάν Αχμέτ προς Νίκη Κεραμέως:

“Το νομοσχέδιο σας πλήττει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος των μη προνομιούχων οικογενειών και των περιφερειακών ιδρυμάτων”

Τροπολογία Κινάλ για αύξηση της ποσόστωσης για την μειονότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια

Έντονη αντίδραση για το αλαλούμ με τις εκλογές στις σχολικές εφορείες των μειονοτικών σχολείων

Παρουσία της υπουργού Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του επί του νομοσχεδίου για την φύλαξη των πανεπιστημίων και άλλων διατάξεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Ιλχάν Αχμέτ είχε την ευκαιρία να αναπτύξει την θέση του Κινήματος Αλλαγής για την πολιτική φύλαξης των πανεπιστημίων ενάντια στην αστυνομοκρατία που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατατέθηκε για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες για τον διπλασιασμό της ποσόστωσης για την πρόσβαση των μαθητών της Μειονότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Κατήγγειλε ότι η κατάργηση της βάσης του 10 θα οδηγήσει τις μη προνομιούχες οικογένειες στην αγκαλιά των ιδιωτικών κολεγίων με ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και για τα περιφερειακά πανεπιστήμια που θα δουν πολλά τμήματα τους να κλείνουν.

Τέλος, ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα είτε για αναστολή της προκήρυξης των εκλογών των σχολικών εφορειών των μειονοτικών σχολείων της Θράκης είτε την άμεση διενέργεια τους με όλα τα μέσα προστασίας εν μέσω πανδημίας.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top