ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ομιλία στη Βουλή με θέμα την εξομοίωση των πτυχίων της ΕΠΑΘ Reviewed by Momizat on . ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-09-2020 Με επίκαιρη ερώτηση του που απαντήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-09-2020 Με επίκαιρη ερώτηση του που απαντήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ομιλία στη Βουλή με θέμα την εξομοίωση των πτυχίων της ΕΠΑΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ομιλία στη Βουλή με θέμα την εξομοίωση των πτυχίων της ΕΠΑΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21-09-2020
Με επίκαιρη ερώτηση του που απαντήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ,έθεσε επιτακτικά το αίτημα εφαρμογής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει σε πτυχιούχους δασκάλους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης του κλάδου ΠΕ73, να διαθέτουν δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο σχολείο κατά τα πρότυπα των δασκάλων του κλάδου ΠΕ70, εφόσον έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την εξομοίωση των πτυχίων τους, όπως προβλέπεται ρητά στο  νόμο 4310/2014.

Η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή προκήρυξη την 1Γ του ΑΣΕΠ από την οποία αποκλείστηκαν σε μεταγενέστερο στάδιο οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ73, που έχουν προβεί σε εξομοίωση των πτυχίων τους στο Δ.Π.Θ..

Η κ. Κεραμέως αποδέχθηκε τα επιχειρήματα του κ. Ιλχάν Αχμέτ ως προς την νομική βασιμότητα του αιτήματος των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ73, παρέπεμψε όμως στο ΑΣΕΠ για την οριστική αξιολόγηση της κατάταξης των υποψηφίων καθώς και στην δυνατότητα ενστάσεων όσων έχουν τεθεί εκτός διαδικασίας.

Το επίδικο όμως ζήτημα κατά τον βουλευτή Ροδόπης, είναι να αναγνωριστεί πολιτικά η βασιμότητα των ισχυρισμών των αποφοίτων της ΕΠΑΘ και να μην υποστούν την ταλαιπωρία των προσφυγών ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων και του ΣτΕ που συνεπάγεται έναν κοπιώδη και δαπανηρό δικαστικό αγώνα για ένα νομοθετικά κατοχυρωμένο επαγγελματικό τους δικαίωμα! Κάτι όμως στο οποίο ο κ. Κεραμέως δεν απάντησε ευθέως παραπέμποντας και πάλι στις αποφάσεις του ΑΣΕΠ , χαρακτηρίζοντας μάλιστα το θέμα “περίπλοκο”.

Αυτό το “περίπλοκο” όμως θέμα είχε ξεκαθαρίσει ο προκάτοχος της κ. Κεραμέως, με απάντησή του στο ίδιο ερώτημα πριν από τρία χρόνια προς τον βουλευτή Ροδόπης.

Τότε, με το έγγραφο το οποίο και σας επισυνάπτουμε ο κ. Γαβρόγλου είχε αποδεχθεί το δικαίωμα των εξομοιωθέντων του κλάδου ΠΕ73 να διορίζονται στα δημόσια σχολεία, κάτι φυσικά που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Το μείζον τελικά για την Πολιτεία, όπως επισημαίνει σε σχετική του δήλωση ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, είναι να εφαρμόζει τους ψηφισμένους νόμους της!  Γιατί έχει παρατηρηθεί πολλές φορές, ότι η εφαρμογή τους εντέλει δεν είναι καθόλου αυτονόητη ούτε για την κυβέρνηση της ΝΔ και για εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατίθενται τα πρακτικά της Βουλής από την σχετική συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, το οπτικοακουστικό υλικό καθώς και η απάντηση στο ίδιο ερώτημα του κ. Γαβρόγλου το 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=IfOpW1rIc1Y&feature=youtu.be

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top