ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το 61% των επιλαχόντων στην ΑΜ-Θ μένουν εκτός του προγράμματος Νέων Γεωργών Reviewed by Momizat on . Κομοτηνή 27-3-2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Είναι επίσημο! Το 61% των επιλαχόντων στην ΑΜ-Θ μένουν εκτός του προγράμματος Νέων Γεωργών   Όλη η απάντηση Ε. Αποστόλου στην ερ Κομοτηνή 27-3-2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Είναι επίσημο! Το 61% των επιλαχόντων στην ΑΜ-Θ μένουν εκτός του προγράμματος Νέων Γεωργών   Όλη η απάντηση Ε. Αποστόλου στην ερ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το 61% των επιλαχόντων στην ΑΜ-Θ μένουν εκτός του προγράμματος Νέων Γεωργών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το 61% των επιλαχόντων στην ΑΜ-Θ μένουν εκτός του προγράμματος Νέων Γεωργών

Κομοτηνή 27-3-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι επίσημο!

Το 61% των επιλαχόντων στην ΑΜ-Θ μένουν εκτός του προγράμματος Νέων Γεωργών  

  • Όλη η απάντηση Ε. Αποστόλου στην ερώτηση του Ι. Αχμέτ και οι τελικές θέσεις του ΥΠΑΑΤ για το πρόγραμμα

Μετά από δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και μία κατ ίδιαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής του ΥΠΑΑΤ, έχουμε σήμερα την επίσημη παραδοχή του κ. Ε Αποστόλου ότι το 61% των επιλαχόντων για το υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Εγκατάστασης Νέων Γεωργών στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2020 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα κοπούν λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων, ενώ αντιθέτως στην Δυτική Μακεδονία με πολιτική απόφαση του κ. Πρωθυπουργού, θα καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 140 επιλαχόντες θα μείνουν εκτός προγράμματος στην ΑΜ-Θ με υστέρηση δαπάνης της τάξης των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού, η κάλυψη των επιλαχόντων της Δυτικής Μακεδονίας, θα καλυφθεί με πόρους πέραν του ποσού των 24,1 εκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και με τους επιλαχόντες της ΑΜ-Θ.

Σε ό,τι αφορά τέλος την επιπλέον κάλυψη στο 10% της επιμέρους πρόσκλησης που επικαλείται στην απάντησή του ο Υπουργός, αυτή γίνεται γιατί θυμίζουμε ότι η ΑΜ-Θ είχε την μικρότερη υπερ-δέσμευση από όλες τις Περιφέρειες που ανέρχονταν σε ποσοστό 9,57%. Συνεπώς καλύφθηκε και μόνο αυτή η διαφορά μέχρι του 10% της αρχικής πρόβλεψης.

Συνεχίζουμε πάντως να προσβλέπουμε σε μια μελλοντική ανακατανομή αδιάθετων πόρων του προγράμματος που θα μπορούσαν να καλύψουν το σύνολο των ενδιαφερομένων σε μια Περιφέρεια κατ’ εξοχήν αγροτική και με έντονους δείκτες φτώχειας, όπως είναι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top