Δρομολογείται η επιστροφή του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής στο Υπουργείο Οικονομικών και η παραχώρησή του στον Δήμο Κομοτηνής Reviewed by Momizat on . Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης, Αχμέτ Ιλχάν. Τη διαδικασία παραχώρησης της κυριότητας του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτη Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης, Αχμέτ Ιλχάν. Τη διαδικασία παραχώρησης της κυριότητας του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτη Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Δρομολογείται η επιστροφή του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής στο Υπουργείο Οικονομικών και η παραχώρησή του στον Δήμο Κομοτηνής

Δρομολογείται η επιστροφή του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής στο Υπουργείο Οικονομικών και η παραχώρησή του στον Δήμο Κομοτηνής

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης, Αχμέτ Ιλχάν.

Τη διαδικασία παραχώρησης της κυριότητας του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής από το ΤΑΧΔΙΚ και το υπουργείο Δικαιοσύνης προς το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αχμέτ Ιλχάν.

Ένα κτίριο- κόσμημα που είναι συνυφασμένο με την ιστορία της Κομοτηνής και της Θράκης.

Η παραχώρηση του κτιρίου αυτού το 1989 από το ελληνικό δημόσιο προς το ΤΑΧΔΙΚ τελέστηκε υπό την αίρεση ότι το συγκεκριμένο ακίνητο περιήλθε στην ιδιοκτησία του εν λόγω Ν.Π.Δ.Δ. με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής. Στον προαναφερόμενο τίτλο κυριότητας σημειώνεται ρητά ότι η μη εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο παραχωρήθηκε ή η χρησιμοποίηση του ακινήτου αυτού κατά τρόπο διαφορετικό από αυτόν που συμφωνήθηκε, θα έχει ως αποτέλεσμα την αυτοδίκαιη ακύρωση της παρούσας παραχώρησης και την επάνοδο της κυριότητας του ακινήτου στο Δημόσιο. Ήδη, το συγκεκριμένο ακίνητο πλέον δεν χρησιμοποιείται για τον σκοπό για τον οποίο παραχωρήθηκε, ειδικότερα μετά την μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Συνεπώς, όπως τόνισε ο Ιλχάν Αχμέτ, έχει εκπληρωθεί η διαλυτική αίρεση με την οποία έγινε η παραχώρηση και πλέον απομένει η έκδοση διαπιστωτικής πράξης με την οποία θα αναγνωρίζεται η κυριότητα επί του ακινήτου από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η τοπική κοινωνία θέλει να γίνει ένα μουσείο, να γίνει οτιδήποτε. Θα βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί και θα γίνει μια συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών γι’ αυτά τα τριάντα χρόνια ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί να γίνει», κατάληξε από την πλευρά του ο Ιλχάν Αχμέτ.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε την έγκριση του ποσού των 70.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της μελέτης μέσω Κτιριακών Υποδομών για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ριζική ανακαίνιση  του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής.

https://kinimaallagis.gr/epistrofi-palaiou-dikastikou-megarou-komotinis/

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top