ΕΡΩΤΗΣΗ 5120: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο Reviewed by Momizat on . ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια Βασίλειο Θέμα: «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο» Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η διασπορά του κ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια Βασίλειο Θέμα: «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο» Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η διασπορά του κ Rating: 0
You Are Here: Home » Ερωτήσεις Περιόδου 2019 – » ΕΡΩΤΗΣΗ 5120: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο

ΕΡΩΤΗΣΗ 5120: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια Βασίλειο

Θέμα: «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο»

Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου, σύμφωνα με τις καταγγελίες του  κ. Γιαννάκου,  Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και εργαζόμενου στο συγκεκριμένο Ψυχιατρικό ίδρυμα.

Όπως έγινε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων την Κυριακή 14-03-21,  είχαν διαπιστωθεί 16 κρούσματα νοσηλευομένων ασθενών στο ανωτέρω  Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, αριθμός ο οποίος όμως αυξήθηκε μέχρι στιγμής, στα 26 (24  πλέον σε νοσηλευόμενους και 2 σε εργαζόμενους).

Σύμφωνα πάντα με τις εν λόγω δηλώσεις, ένα τμήμα του Νοσοκομείου μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού και νοσηλεύει οκτώ περιστατικά. Ωστόσο, οι υπόλοιποι θετικοί στον ιό ασθενείς, νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με αρνητικούς στον ιό ψυχικά ασθενείς, ελλείψει διαθέσιμων κλινών σε κάποιο γενικό νοσοκομείο αναφοράς. Οι παραπάνω καταγγελίες αποτελούν θέμα προς διερεύνηση και εφόσον ευσταθούν θα πρέπει να δοθεί άμεσα μια λύση.

Επιπλέον, ο κ. Γιαννάκος υπογραμμίζει στις δηλώσεις του, την δύσκολη προσπάθεια που καταβάλουν οι νοσηλευτές που εισέρχονται στους θαλάμους όπου υπάρχουν θετικά στον ιό κρούσματα  φορώντας τις στολές προστασίας, να καθηλώσουν τους συγκεκριμένους ασθενείς στα κρεβάτια τους, προσπαθώντας παράλληλα να μην μολύνουν τους υπόλοιπους ασθενείς με ψυχικά νοσήματα με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Τονίζει ιδιαίτερα, πως το προσωπικό είναι ελάχιστο και εργάζεται σε συνθήκες μεγάλης επικινδυνότητας.

Είναι σημαντικό να τονιστεί, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ότι στα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστούν οι ασθενείς οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και επιπλέον αναφέρει ότι δεν είναι διαθέσιμοι κάθε μέρα γιατροί παθολόγοι, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι.

Ερωτηματικά προκαλεί επίσης και το γεγονός ότι τρεις ημέρες πριν από το επίμαχο συμβάν, οι περισσότεροι θετικοί στον ιό ασθενείς, είχαν εμβολιασθεί και με τη δεύτερη δόση εμβολίων, από αδιάθετες δόσεις αυτών από ραντεβού των εμβολιασμών που χάθηκαν, περιστατικό το οποίο δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Επειδή η κατάσταση δεν χωράει ούτε μια μέρα καθυστέρησης,

Επειδή οι συγγενείς των νοσηλευόμενων ζουν με την αγωνία των αγαπημένων τους προσώπων,

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Προτίθεστε να διενεργήσετε έρευνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο;
  2. Σε τι ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε για τη διαφύλαξη της υγείας των ασθενών και των εργαζομένων;
  3. Σε τι στάδιο βρίσκονταν οι εμβολιασμοί των ασθενών και του προσωπικού, πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος;
  4. Υπάρχει πλάνο θωράκισης του νοσοκομείου και των άλλων ψυχιατρικών κλινικών;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μπουρχάν Μπαράν

Ανδρέας Πουλάς

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Ιλχάν Αχμέτ

Νάντια Γιαννακοπούλου

Χρήστος Γκόκας

Γεώργιος Καμίνης

Χαράλαμπος Καστανίδης

Βασίλειος Κεγκέρογλου

Χαρά Κεφαλίδου

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Ευαγγελία Λιακούλη

Ανδρέας Λοβέρδος

Γεώργιος Μουλκιώτης

Δημήτριος Μπιάγκης

Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης        

Γεώργιος Φραγγίδης

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top