Ιλχάν Αχμέτ: «Θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε ρύθμιση που καταργεί τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τις ανοιχτές διαδικασίες» Reviewed by Momizat on . Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Ιλχάν Αχμέτ: «Θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε ρύθμιση που καταργεί τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τις ανοιχτές διαδικασίες»

Ιλχάν Αχμέτ: «Θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε ρύθμιση που καταργεί τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τις ανοιχτές διαδικασίες»

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Ο βουλευτής Ροδόπης υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ βλέπει τη χώρα στο κέντρο των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τις αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που φέρνει ένα νομοσχέδιο αποσπασματικό, ασαφές, γενικόλογο και χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, που επιπλέον αγνοεί την ευρωπαϊκή προσέγγιση.

«Στα άρθρα που αναφέρονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αγνοείται εντελώς η ευρωπαϊκή προσέγγιση. Απουσιάζουν οι κανόνες που ταξινομούν τα εν λόγω αλγοριθμικά συστήματα με βάση τον κίνδυνο. Γιατί για παράδειγμα δεν απαγορεύονται ρητά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης που συνιστούν σαφή απειλή για την ασφάλεια, τον βιοπορισμό και τα δικαιώματα των πολιτών;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται να «χωρέσουν» οι αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής στη λογική διακυβέρνησης του επιτελικού κράτους, όπου όλες οι εξουσίες είναι συγκεντρωμένες στο Μαξίμου, πηγαίνοντας έτσι κόντρα στη φιλοσοφία των εν λόγω τεχνολογιών. Παράλληλα, με το νομοσχέδιο δημιουργείται πλήθος επιτροπών και παρατηρητήριων που κοστίζουν χωρίς να βοηθούν αποτελεσματικά στο πεδίο.

«Στο πεδίο χρειάζεται συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και στρατηγική, χρειάζονται άνθρωποι με υψηλές δεξιότητες πληροφορικής που έχουν επιλεγεί μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ιλχάν Αχμέτ σημείωσε με έμφαση πως το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει πως τα έργα καινοτομίας και οι αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής στις δημόσιες υποδομές, χρειάζονται πάνω απ’ όλα διαφανείς προσεγγίσεις υλοποίησης, λέγοντας:

«Θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε ρύθμιση για περισσότερες απευθείας αναθέσεις, Απέναντι σε κάθε ρύθμιση που δεν θα προστατεύει το δημόσιο συμφέρον. Σε κάθε ρύθμιση που ανοίγει πόρτες για αδιαφανείς διαδικασίες και για την κατασπατάληση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.[…] Σε κάθε ρύθμιση που καταργεί τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τις ανοιχτές διαδικασίες!»

https://youtu.be/NZEvKabFUZw

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top