Ιλχάν Αχμέτ: “Οι επιπτώσεις των σεισμών στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της Τουρκίας θα επίδραση άμεσα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προς θετική κατεύθυνση.” Reviewed by Momizat on . "Οι επιπτώσεις των σεισμών στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της Τουρκίας θα επίδραση άμεσα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προς θετική κατεύθυνση." Aθήνα "Οι επιπτώσεις των σεισμών στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της Τουρκίας θα επίδραση άμεσα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προς θετική κατεύθυνση." Aθήνα Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Ιλχάν Αχμέτ: “Οι επιπτώσεις των σεισμών στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της Τουρκίας θα επίδραση άμεσα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προς θετική κατεύθυνση.”

Ιλχάν Αχμέτ: “Οι επιπτώσεις των σεισμών στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της Τουρκίας θα επίδραση άμεσα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προς θετική κατεύθυνση.”

“Οι επιπτώσεις των σεισμών στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της Τουρκίας θα επίδραση άμεσα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προς θετική κατεύθυνση.”

Aθήνα, 12.02.2023

Υπήρξα πάντοτε θιασώτης της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και φιλίας. Πριν λίγους μήνες έγινα αντικείμενο αρνητικής κριτικής από κάποιους για το γεγονός ότι ξεκίνησα από την γειτονική Τουρκία μια πρωτοβουλία για συνεργασία βουλευτών των δύο πλευρών πάνω σε ζητήματα καθημερινότητας και της λεγόμενης χαμηλής πολιτικής ως ένα πρώτο βήμα για την αναθέρμανση των σχέσεων μας.

Σήμερα, χρειάστηκε να συμβεί το τραγικό γεγονός του σεισμού στην Ανατόλια για να αντιληφθούν ακόμα και οι πιο καχύποπτοι των δύο πλευρών ότι τους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας τους συνδέουν ισχυροί δεσμοί αλληλεγγύης, αδελφοσύνης και ένα αίσθημα μιας κοινής μοίρας ειρηνικής συμβίωσης.

Επανέρχεται και πάλι η πολιτική της διπλωματίας των σεισμών του 1999 που έδωσε τότε θαυμαστά αποτελέσματα μέσα από την συνεργασία των δύο πρωτοπόρων πολιτικών όπως ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο αείμνηστος Ισμαήλ Τζεμ.

Η Μειονότητα μας στην Θράκη έχει μόνο να κερδίσει από μια πολιτική προσέγγισης και νηφάλιου διαλόγου μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Εύχομαι οι πληγές στην φίλη γείτονα Τουρκία να επουλωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και οι συγγενείς των θυμάτων να βρουν την ψυχική δύναμη και το σθένος να σταθούν όρθιοι μπροστά στο δράμα που βιώνουν σήμερα. Είμαστε δίπλα τους.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top