ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: «Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ» Reviewed by Momizat on . Ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ προς τους αρμοδίους Υπουργούς για το ζήτημα των διακινητών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ρώτηση. 0 Ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ προς τους αρμοδίους Υπουργούς για το ζήτημα των διακινητών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ρώτηση. 0 Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: «Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ»

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: «Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ»

Ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προς τους αρμοδίους Υπουργούς για το ζήτημα των διακινητών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ρώτηση.

01.08.2023

Ερώτηση προς τους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών & Μεταφορών, και Μετανάστευσης & Ασύλου, με θέμα «Η συστηματική παραβίαση του ΚΟΚ στην Εγνατία Οδό από παράνομους διακινητές παράτυπων μεταναστών θέτει σε καθημερινή διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές στη Θράκη», κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Ιλχάν Αχμέτ.

Ο κ.Αχμέτ στην ερώτησή του επισημαίνει πως «οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε αναστάτωση» τονίζοντας πως η Εγνατία Οδός «εγκυμονεί πλέον θανάσιμους κινδύνους κυριολεκτικά σε κάθε χιλιόμετρό της».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ω εξής:

Τους τελευταίους μήνες παραιτείται το εξόχως ανησυχητικό φαινόμενο για την ασφάλεια των εποχούμενων πολιτών που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού, κυρίως στον άξονα της Θράκης, μεταξύ Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, διακινητές παράτυπων μεταναστών να εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη.

Το γεγονός αυτό έχει ήδη προκαλέσει πολλά δυστυχήματα, με δύο νεκρούς ανυποψίαστους πολίτες που κινούνταν κανονικά στο οδόστρωμα, και πολύ περισσότερους τραυματίες που την τελευταία στιγμή απέφυγαν τα χειρότερα.

Οι τοπικές κοινωνίες στις περιοχές αυτές βρίσκονται σε αναστάτωση καθώς η χρήση ενός κατεξοχήν – υποτίθεται – ασφαλούς αλλά και ακριβού ως προς το κόστος διέλευσής του, κλειστού αυτοκινητοδρόμου, όπως είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, εγκυμονεί πλέον θανάσιμους κινδύνους κυριολεκτικά σε κάθε χιλιόμετρό της!

Την ίδια στιγμή οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι μεταξύ των αρμοδίων, αφού οι ιθύνοντες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ δείχνουν προς την κατεύθυνση της αστυνόμευσης του αυτοκινητοδρόμου από την Ελληνική Αστυνομία, χωρίς οι πολίτες να γίνονται δέκτες πειστικών απαντήσεων για την διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και της ασφαλούς διακίνησής τους, όπως είναι αυτονόητο καθήκον ενός πολιτισμένου κράτους.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

Ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την αντιμέτωπη του φαινομένου της κατά σύστημα αντίθετης κίνησης στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας διακινητών παράτυπων μεταναστών, στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, ειδικά στον άξονα της Θράκης, μεταξύ Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης;

Ποιες οι ενέργειες που κάνετε προκειμένου να περιορίσετε και τελικά να εξαλείψετε το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών στη Θράκη, και ειδικά στις πύλες εισόδου στη χώρα μας, από πρόσωπα που δραστηριοποιούνται κατ’ επάγγελμα στο συγκεκριμένο εγκληματικό αντικείμενο;

Ο ερωτών βουλευτής,

Ροδόπης,

Ιλχάν Αχμέτ.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top