Ιλ. Αχμέτ: «Η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται μέσω της θρησκείας» Reviewed by Momizat on . "Λέει πως δέχεται πόλεμο τον τελευταίο καιρό «από διάφορα κέντρα» επειδή δεν θέλει να θίγει μόνο τα ζητήματα της μειονότητας" «Έξω από τα δόντια» μίλησε ο βουλε "Λέει πως δέχεται πόλεμο τον τελευταίο καιρό «από διάφορα κέντρα» επειδή δεν θέλει να θίγει μόνο τα ζητήματα της μειονότητας" «Έξω από τα δόντια» μίλησε ο βουλε Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Ιλ. Αχμέτ: «Η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται μέσω της θρησκείας»

Ιλ. Αχμέτ: «Η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται μέσω της θρησκείας»

“Λέει πως δέχεται πόλεμο τον τελευταίο καιρό «από διάφορα κέντρα» επειδή δεν θέλει να θίγει μόνο τα ζητήματα της μειονότητας”

«Έξω από τα δόντια» μίλησε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ στο ράδιο Χρόνος 87.5fm με αφορμή το ότι πολιτικοί και διπλωμάτες της Τουρκίας πολλές φορές εκμεταλλεύονται με την παρουσία τους, τα γεύματα ιφτάρ που κάνουν μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Θράκη για να περάσουν τα δήθεν αφηγήματα περί «τουρκικής (sic) μειονότητας στη Θράκη» και δήθεν καταπίεσης της μειονότητας.

Ο Ιλχάν Αχμέτ τοποθετήθηκε πολιτικά επί του θέματος, ενώ ταυτόχρονα σχολίασε και την παρουσία του βουλευτή Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν σε ιφτάρ στην Ξάνθη όπου αναρτήθηκε η τουρκική σημαία και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.

«Το να κάνεις λαϊκισμό και με λαϊκισμό να παίρνεις ψήφους είναι το μόνο εύκολο στην πολιτική. Το δύσκολο είναι να εκφράζεις μια λογική να σέβεσαι τους νόμους και από την άλλη να αναγνωρίζεις τα πραγματικά προβλήματα του λαού και να μην υπερθεματίζεις θέματα όπως τη θρησκεία» είπε προλογικά ο βουλευτής Ροδόπης

Έκανε λόγο για «πόλεμο» που δέχεται τον τελευταίο καιρό από διάφορα κέντρα, χωρίς να θέλει να τα κατονομάσει, «επειδή θέλω να είμαι βουλευτής όλων των κατοίκων της Ροδόπης, -όπως και είμαι- και όχι μόνο των μουσουλμάνων. Αυτή η δράση μου ενοχλεί μερικούς που θα ήθελαν όπως φαίνεται ένα διαφορετικό τρόπο διαχείρισης» είπε και συμπλήρωσε πως τα λεγόμενα «κέντρα» όπως τα ανέφερε «θα ήθελαν ο μειονοτικός βουλευτής να αναφέρεται μόνο σε συγκεκριμένα προβλήματα και να πυροδοτεί συγκεκριμένα θέματα».

Αναφέρθηκε και στο θέμα που δημιουργήθηκε με την τουρκική σημαία σε ιφτάρ της Ξάνθης παρουσία του βουλευτή Μπουρχάν Μπαράν λέγοντας πως «ήταν μια ατυχής περίσταση που οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις».

Ήταν ξεκάθαρος στο μήνυμά του πως η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται μέσω της θρησκείας και πως «η θρησκεία δεν είναι τρόπος και τόπος άσκησης της πολιτικής. Η μειονότητα πρέπει να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα και να νιώσει πιο απελευθερωμένη» κατέληξε.

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ -19.04.2022

ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ: Τώρα κύριε βουλευτά μου, επειδή ξέρω ότι λειτουργείται έτσι με νυφάλιο τρόπο, κρατάτε ισορροπίες, σέβεσται τις ιδιαιτερότητες εδώ του τόπου, την ειρηνική συνύπαρξη, πολλά ιφτάρ τελευταία γεύματα αγάπης, που καθαρά έχουν με την πίστη έτσι, των πιστών μουσουλμάνων περισσότερο καταλήγουν σε πολιτικά τραπεζώματα ή και διπλωματικά απ’ότι φαίνεται, ποιο είναι το σχόλιο σας;

ΙΛΧΑΝ: Κοιτάξτε αυτά, ναι ναι, και για να είμαστε και δίκαιοι, το να κρατήσω εγώ 20 χρόνια, τρεις θητείες τη Βουλή μια στάση ισορροπημένη η οποία να σέβεται τους νόμους, καμιά φορά ματώνω, διότι το να κάνεις λαϊκισμό και με λαϊκισμό να επιδιώκεις να παίρνεις ψήφους είναι το μόνο εύκολο στην πολιτική. Το δύσκολο είναι να εκφράζεις μια λογική, να σέβεσαι τους νόμους και απ’την άλλη να αναγνωρίζεις τα πραγματικά προβλήματα του λαού και να μην υπερθεματίζεις, είτε λέγεται αυτό θρησκεία είτε λέγεται εθνικισμός. Αυτό θέλω, να κάνω μια αρχή. Δέχομαι ένα απίστευτο πόλεμο τον τελευταίο διάστημα κύριε Μπακιρτζάκη, το ξέρετε, το γνωρίζουν οι συμπολίτες μου, το παρακολουθεί όλη η Θράκη, από διάφορα κέντρα. Για ποιο λόγο παρακαλώ, επειδή αγωνίζομαι, επειδή θέλω να είμαι και είμαι βουλευτής όλων των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο των μουσουλμάνων, αλλά και των Χριστιανών και όλων όσων κατοικούν ή δεν κατοικούν στην περιοχή. Αυτή είναι η δράση μου, η συνολική μου δράση, ενοχλεί βέβαια διάφορους, οι οποίοι θα ήθελαν ίσως έναν άλλον τρόπο αντιμετώπισης, και διοίκησης και διαχείρησης της Θράκης. Θα ήθελαν ο βουλευτής, ο μειονοτικός να αναφέρεται μόνο σε συγκεκριμένα προβλήματα, να πυροδοτεί σε κάποια θέματα, και το πολύ αργότερα, και πολύ περισσότερο να υιοθετεί μια φρασιολογία.

ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ: Μάλιστα, ελεγχόμενο και περιχαρακωμένο δηλαδή, αυτό.

ΙΛΧΑΝ: Εντάξει όμως εγώ, έχω πάρει, δίνω μια μάχη πολιτικών αρχών. Δεν έχω τίποτα με κανέναν, ούτε… αλλά ο συνάδελφός μου ας πούμε τώρα ο Μπουρχάν Μπαράν έχει, στην Ξάνθη τώρα που πήγε εκεί, κάθισε σ’ένα γεύμα, είχε τουρκικές σημαίες το ένα το άλλο…

ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ: Ναι, του βάλαν την τουρκική σημαία από πίσω…

ΙΛΧΑΝ: Ναι, ήταν, ήταν μια ατυχής περίσταση για την οποία οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις…

ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ: Ναι τις έδωσε νομίζω…μπήκε εκ των υστέρων λέει, αλλά δε λέει ποιος την έβαλε…

ΙΛΧΑΝ: Ακριβώς, ο καθένας όμως δίνει την πολιτική του μάχη όπως νομίζει και όπως την πιστεύει, έτσι. Και εγώ δεν είμαι άνθρωπος που πιστεύω ότι μπορεί η πολιτική να ασκείται μέσω της θρησκείας, εκατολόκληρο… και το λέω ξεκάθαρα αυτό. Εγώ στην

πολιτική μου καριέρα 20 χρόνια, μιλάω για τον εαυτό μου, ουδέποτε έχω μιλήσει παραδείγματος χάριν μέσα στα τζαμιά, δεν το θεωρώ αυτό ούτε ηθικό ούτε σύννομο. Χωρίς βέβαια να θέλω και να καταδικάσω και κανέναν. Αλλά εγώ, δεν θα το έκανα ποτέ αυτό, έτσι…

ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ: Άλλο η πίστη άλλο η πολιτική…θα πρέπει να είναι… ναι

ΙΛΧΑΝ: δεν, δεν… η πολιτική ασκείται στο σύνολο με φορείς, με θεσμούς, με τα πραγματικά προβλήματα του λαού…και δεν … άλλο είναι να σέβεσαι και να πας στα ήθη και έθιμα είτε λέγεται ιφτάρ, είτε λέγεται οτιδήποτε άλλο. Οπότε, η θρησκεία δεν είναι τρόπος και τόπος άσκεισεις πολιτικής και η μειονότητα πρέπει να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα, και να νιώσει πιο ελεύθερη και απεγκλωβισμένη. Αυτό έχω να πω πάνω σ’αυτό το θέμα. Δηλαδή, όλοι κρινόμαστε, όλοι κρινόμαστε και ο κάθε πολιτικός ή ο κάθε ένας που προσπαθεί να διαδραματίσει ένα ρόλο διασφαλίζοντας την επανεκλογή του, εμένα με ενδριαφέρει πρώτα να είμαι χρήσιμος, να είμαι χρήσιμος στην περιοχή μου, να είμαι χρήσιμος στους μειονοτικούς μου συμπολίτες, να είμαι χρήσιμος σε όλους και στους χριστιανούς συμπολίτες μου, έστω και καμιά φορά αν έπρεπε να πληρώσω κάποιο τίμημα. Δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο κύριε Μπακιρτζάκη, ξέρω ότι είμαι σε δύσκολο δρόμο, αλλά εμπιστεύομαι το λαό, όπως κι αυτοί με εμπιστεύτηκαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, νομίζω ότι και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση όποτε κι αν γίνει πάλι οι συμπολίτες μου θα με εμπιστευτούν όπως πρέπει.

ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ: Κύριε βουλευτά μου, να σας ευχαριστήσουμε θερμά, να είστε καλά.

ΙΛΧΑΝ: Εγώ σας ευχαριστώ κ. Μπακιρτζάκη, εύχομαι πάλι χρόνια πολλά σε σας, από το ραδιόφωνό σας, στους χριστιανούς συμπολίτες μου, χρόνια πολλά, Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα.

ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ: Να είστε καλά κύριε βουλευτά μου, να είστε καλά.

ΙΛΧΑΝ: Και εσείς να είστε καλά.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top