Ιλ. Αχμέτ: Κυβερνο – ανασφάλεια σε κρίσιμες δημόσιες ψηφιακές υποδομές Reviewed by Momizat on . Συνυπογράφει ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκη κατέθεσαν ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Συνυπογράφει ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκη κατέθεσαν ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Ιλ. Αχμέτ: Κυβερνο – ανασφάλεια σε κρίσιμες δημόσιες ψηφιακές υποδομές

Ιλ. Αχμέτ: Κυβερνο – ανασφάλεια σε κρίσιμες δημόσιες ψηφιακές υποδομές

Συνυπογράφει ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης

Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκη κατέθεσαν ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης και ο τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής, βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ σχετικά με την κυβερνοασφάλεια σε κρίσιμες δημόσιες ψηφιακές υποδομές.

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως το πρόσφατο περιστατικό σοβαρής παραβίασης της ασφάλειας των δεδομένων στο μηχανογραφικό κέντρο των ΕΛΤΑ (από συνήθη επίθεση τύπου Ransomware), αποδεικνύει πως το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη και την αποτροπή κυβερνο-επιθέσεων, αφήνοντας δημόσιες ψηφιακές υποδομές εκτεθειμένες στις «ορέξεις» των χάκερ.  Παράλληλα, τονίζεται, πως σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη χώρα μας, ήδη σε όλο τον κόσμο δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, αναγνωρίζοντας τις νέες απειλές στον κυβερνοχώρο προχωρούν στη λήψη συντονισμένων μέτρων προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των δεδομένων και των συναλλαγών στο διαδίκτυο.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top