ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Reviewed by Momizat on . Η πρόταση μας στο 1. Ιδρυτικό Συνέδριο του ‘ Κινήματος Αλλαγής ‘ για την δημόσια διοίκηση . ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ                                                          Η πρόταση μας στο 1. Ιδρυτικό Συνέδριο του ‘ Κινήματος Αλλαγής ‘ για την δημόσια διοίκηση . ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ                                                          Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η πρόταση μας στο 1. Ιδρυτικό Συνέδριο του ‘ Κινήματος Αλλαγής ‘ για την δημόσια διοίκηση .

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ                                                                                                                                            17-03-2018
Βουλευτής Ροδόπης-Δημοκρατική Συμπαράταξη

Τομεαρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Μεταρρυθμίσεις ΠΑΣΟΚ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ μπροστά σε μια τεράστια ιστορική πρόκληση για τον χώρο της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, του Προοδευτικού Κέντρου, για τον Μεταρρυθμιστικό Πόλο του πολιτικού μας συστήματος, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος μας.
Είμαστε εδώ για να γίνουμε οι συνιδρυτές της Νέας Μεγάλης Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης της Χώρας μας, ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, που σύντομα θα κληθεί να συμβάλει αποφασιστικά στην οικοδόμηση της Μετα-Μνημονιακής Ελλάδας.
Η ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι ταυτισμένη με τις κορυφαίες στιγμές των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας και των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων που έγιναν ποτέ στο κράτος, τους θεσμούς, στα δικαιώματα των πολιτών, την οικονομία και την δημόσια διοίκηση.
Είναι η στιγμή για να αποδείξουμε ότι από την Ελλάδα της κρίσης μπορεί να ξεπηδήσει η ελπίδα για ολόκληρη την Ευρώπη μέσα από τις ιδέες της Προοδευτικής Σοσιαλδημοκρατίας.
Με πολιτική αυτάρκεια στον λόγο μας, συνέπεια και πεποίθηση ότι μπορούμε να σταθούμε με πειστικά επιχειρήματα, προτάσεις και ιδέες απέναντι σε νεοφιλελεύθερους μονοδρόμους και λαϊκιστικά μορφώματα που φλερτάρουν με ιδεολογικές ακρότητες και τα πολιτικά άκρα.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,
Ποιος μπορεί σήμερα να αμφισβητήσει ότι οι ριζικές τομές στην δημόσια διοίκηση είναι η αφετηρία για ένα κράτος δίκαιο, αποτελεσματικό, που θα σέβεται τους πολίτες, θα στηρίζει την αξιοκρατία, θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα αλλάζει κατεστημένες δομές και νοοτροπίες που ταυτίστηκαν με παθογένειες του παρελθόντος;
Και είμαστε περήφανοι για την καθιέρωση του ΑΣΕΠ το 1994 από τον αείμνηστο Αναστάσιο Πεπονή.
Αλλά και για τις μεγάλες αλλαγές της περιόδου 2010-11 που έχουν και πάλι την σφραγίδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όπως είναι το Πρόγραμμα «Διαύγεια» για κάθε απόφαση οποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου με την υποχρεωτική ανάρτηση κάθε απόφασης στο Διαδίκτυο.
Ο Νόμος για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, έχει την δική μας πολιτική σφραγίδα.
Προχωρούμε σήμερα με βασικό άξονα το Σχέδιο «Ελλάδα» για να κερδίσουμε το στοίχημα του μέλλοντός μας.
Ειδικότερα, στον τομέα της δημόσιας διοίκησης χρειαζόμαστε ένα κράτος επιτελικό, λειτουργικό, αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό. Στην υπηρεσία των πολιτών και της Ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, αναπτυξιακή, ανθρώπινη, υπεύθυνη για τις τοπικές υποθέσεις. Γι αυτό πρέπει να αλλάξουν τρεις “ροές”: ανθρώπων, υπηρεσιών, πόρων.
Βασικές μας προτεραιότητες είναι:
1. Η Αναδιοργάνωση των δομών της δημόσιας διοίκησης. Στόχος μας είναι ένα Κράτος λειτουργικό και αποτελεσματικό.

  1. Η Αντιμετώπιση του κομματισμού, των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας και του νομικού φορμαλισμού, με διαφάνεια και λογοδοσία.
  2. Η Σύσταση Συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιας Διοίκησης, με σεβασμό στις αρχές της αμεροληψίας και της πολιτικής ουδετερότητας.
    4. Η Συνταγματική κατοχύρωση του θεσμού του μόνιμου Γενικού Γραμματέα Διοίκησης σε κάθε Υπουργείο, με πενταετή ανανεώσιμη θητεία.
  3. Η Μετεξέλιξη των ΚΕΠ με αναδιοργάνωση τους, σε ολιστικές υπηρεσίες μιας στάσης για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών διοικητικού χαρακτήρα του πολίτη μέσω τοπικών διοικητικών κέντρων.
  4. Η Διασφάλιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και διασύνδεση των βασικών τους μητρώων.
  5. Η Αναβάθμιση των θεσμών ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, με ενοποίηση των διάσπαρτων Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου.
    8. Η Σταθερότητα και συνέχεια στην οργάνωση των υπηρεσιών και την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
  6. Η Διοίκηση με στόχους την επικέντρωση στους δείκτες μέτρησης αποτελεσμάτων, στο χάρτη δικαιωμάτων του πολίτη, στους διαγωνισμούς ποιότητας μεταξύ των υπηρεσιών.
  7. Η Σύνδεση του προϋπολογισμού των δημόσιων φορέων με στόχους υπηρεσιών- προϋπολογισμό απόδοσης και σχέδια δράσης.
  8. Όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, μόνο με διαδικασίες ΑΣΕΠ, με στόχο αξιοκρατία.
  9. Η Καθιέρωση της δυνατότητας εθελοντικών μετακινήσεων προσωπικού (κινητικότητα) και ταυτόχρονη διασφάλιση της μονιμότητας στην εργασιακή τους σχέση.
    13. Η Υποχρεωτική κωδικοποίηση της παραγόμενης νομοθετικής – κανονιστικής και διοικητικής ύλης.
  10. Κάθε νομοσχέδιο που αφορά μια σημαντική δημόσια πολιτική ή διοικητική μεταρρύθμιση συνοδεύεται από Πρόγραμμα Υποστήριξης της Εφαρμογής του.
  11. Η Εφαρμογή των αρχών καλή νομοθέτησης, με αποφυγή εμβόλιμων τροπολογιών και φωτογραφικών διατάξεων διάσταση της παραγόμενης νομοθεσίας.
  12. Η Ευθυγράμμιση της κοινοτικής νομοθεσίας με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο.
  13. Ο Ανασχεδιασμός της « Διαύγειας» με στόχο την συστηματοποίηση και συμπλήρωσή της με κατάλληλα εργαλεία αναζήτησης πληροφοριών και δημιουργίας εκθέσεων.
    18. Opengov για όλες τις θέσεις ευθύνης των δημόσιων φορέων.
  14. Θεσμοθετείται η Κάρτα του Πολίτη. Κάθε πολίτης έχει μια κάρτα κι έναν Αριθμό (ΑΦΜ. ΑΜΚΑ, ΑΔΤ) για όλες τις συναλλαγές του με το Δημόσιο.
    Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
    Προτάσσουμε το σχέδιο Ελλάδα, γιατί οραματιζόμαστε μια Ελλάδα που υπερβαίνει την κρίση και προχωρά στο μέλλον με πίστη στις δυνάμεις της.
    Θέλουμε μια Δημόσια Διοίκησης που να θεσμοθετείται μέσα από μια Πολιτική Ανατροπή.
    Και η Πολιτική Ανατροπή αυτή μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσα από την δημιουργία μιας νέας ενιαίας και ισχυρής παράταξης της Κεντροαριστεράς.
    Η μεγάλη κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.
    Η Νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΑΣ

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top