Πρόσληψη Εκπαιδευτικών ΕΑΕ Μειονοτικού Προγράμματος στα Μειονοτικά Σχολεία Reviewed by Momizat on .   «Απαραίτητη η παράλληλη στήριξη και για το Μειονοτικό Πρόγραμμα των Μειονοτικών σχολείων της Θράκης» Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ   «Απαραίτητη η παράλληλη στήριξη και για το Μειονοτικό Πρόγραμμα των Μειονοτικών σχολείων της Θράκης» Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Πρόσληψη Εκπαιδευτικών ΕΑΕ Μειονοτικού Προγράμματος στα Μειονοτικά Σχολεία

Πρόσληψη Εκπαιδευτικών ΕΑΕ Μειονοτικού Προγράμματος στα Μειονοτικά Σχολεία

 

«Απαραίτητη η παράλληλη στήριξη και για το Μειονοτικό Πρόγραμμα των Μειονοτικών σχολείων της Θράκης»

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, σχετικά με την πρόσληψη Εκπαιδευτικών ΕΑΕ Μειονοτικού Προγράμματος στα Μειονοτικά Σχολεία.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του πως καθώς τα Μειονοτικά Σχολεία είναι από τη φύση τους δίγλωσσα, η λειτουργία της ευεργετικής παράλληλης στήριξης είναι απαραίτητο να καλύπτει και το μειονοτικό πρόγραμμα που αποτελεί τουλάχιστον τις μισές διδακτικές ώρες. Σε αυτό το πλαίσιο ο Ιλχάν Αχμέτ ζητά από την αρμόδια Υπουργό να θεσμοθετηθεί άμεσα η τοποθέτηση εκπαιδευτικών ΕΑΕ του κλάδου ΠΕ 73 για την παράλληλη στήριξη στο Μειονοτικό πρόγραμμα των Μειονοτικών σχολείων της Θράκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

Αθήνα 09-06-2021

Ερώτηση

Προς: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: Πρόσληψη Εκπαιδευτικών ΕΑΕ Μειονοτικού Προγράμματος στα Μειονοτικά Σχολεία

Η παράλληλη στήριξη ως θεσμός έχει καλύψει ένα πραγματικά μεγάλο κενό στις περιπτώσεις μαθητών ΕΑΕ και η παρεχόμενη στήριξη είναι τεράστιας σημασίας για τη σωστή ένταξή τους στην κοινωνία.

Τα Μειονοτικά Σχολεία από τη φύση τους είναι δίγλωσσα. Η λειτουργία παράλληλης στήριξης την τρέχουσα διδακτική χρονιά και στα μειονοτικά σχολεία υπήρξε ευεργετική.

Ωστόσο, η στήριξη χρειάζεται και για το δεύτερο κομμάτι, για το μειονοτικό πρόγραμμα που αποτελεί τουλάχιστον τις μισές διδακτικές ώρες. Δυστυχώς, με το παρόν καθεστώς οι μαθητές ΕΑΕ στα Μειονοτικά Σχολεία στερούνται της εκπαιδευτικής στήριξης σε εκείνο το κομμάτι.

Αυτό θα μπορούσε να λυθεί με προσθήκη σχετικής παραγράφου στον υπάρχοντα νόμο 3699/2008 που προβλέπει την παροχή παράλληλης στήριξης εντός της τάξης και ειδικότερα στο κεφάλαιο γ’ του άρθρο 16 της παραγράφου 1, που να καθορίζει την τοποθέτηση των ΕΑΕ εκπαιδευτικών ως εξής: «Στα Μειονοτικά σχολεία λόγω του δίγλωσσου προγράμματος των μαθημάτων τοποθετείται εκπαιδευτικός ΠΕ73 με τα ισχύοντα κριτήρια του παρόντος νόμου.»
Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

Είναι στις προθέσεις σας η θεσμοθέτηση της τοποθέτησης εκπαιδευτικών ΕΑΕ του κλάδου ΠΕ 73 ως μείζονα αναγκαιότητα για την παράλληλη στήριξη στο Μειονοτικό πρόγραμμα των Μειονοτικών σχολείων της Θράκης;

Ο ερωτών βουλευτής,

Ιλχάν Αχμέτ

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top