Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής προς τον Υπ. Εξωτερικών για την επιχείρηση εκβιασμού και εκδίωξης του βουλευτή, Ιλχάν Αχμέτ, από το αλεβίτικο έθιμο της πάλης στον Κέχρο της ορεινής Ροδόπης. Reviewed by Momizat on . Στην παρέμβασή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε στον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών τα εξής: Είμαστε υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας το ίδιο και η παράταξής μας. Στην παρέμβασή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε στον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών τα εξής: Είμαστε υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας το ίδιο και η παράταξής μας. Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής προς τον Υπ. Εξωτερικών για την επιχείρηση εκβιασμού και εκδίωξης του βουλευτή, Ιλχάν Αχμέτ, από το αλεβίτικο έθιμο της πάλης στον Κέχρο της ορεινής Ροδόπης.

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής προς τον Υπ. Εξωτερικών για την επιχείρηση εκβιασμού και εκδίωξης του βουλευτή, Ιλχάν Αχμέτ, από το αλεβίτικο έθιμο της πάλης στον Κέχρο της ορεινής Ροδόπης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε στον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών τα εξής:
Είμαστε υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας το ίδιο και η παράταξής μας. Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ έζησε κάτι πρωτόγνωρο. Σε μία εκδήλωση που παρέστη ο βουλευτής υπήρξε παρέμβαση για να φύγει από την εκδήλωση αλλά σωστά έμεινε, για να τιμήσει τον θεσμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Παρόλα αυτά έφυγε ο υποπρόξενος καθώς και ο παράτυπος μουφτής.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

·     Ήταν σε γνώση του Υπουργείου Εξωτερικών όλα όσα έγιναν στη Ροδόπη;

·     Είχε κληθεί να παραστεί εκπρόσωπος και της ελληνικής Αρχής σε αυτή την εκδήλωση;

·     Νομιμοποιείται μια ξένη διπλωματική αρχή και ο υποπρόξενος να μην σέβονται τη νομοθετική και θεσμική πραγματικότητα της χώρας που την φιλοξενεί;

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μετά την πρωτολογία του Υπουργού ρώτησε ευθέως γιατί δεν έχει διερευνηθεί μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο θέμα.

Πόσο χρόνο χρειάζεται το Υπουργείο για να το διερευνήσει ώστε να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση;

Επίσης, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός ενώ μιλούσαν προεκλογικά για παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου, μετά τις εκλογές φαίνεται ότι τα ξέχασαν όλα.

Ο Ιλχάν δεν είναι βουλευτής μόνο των Χριστιανών ή μόνο των Μουσουλμάνων, αλλά βουλευτής του νομού που εκλέγεται και από χριστιανούς και από μουσουλμάνους.

Γι’ αυτό είναι ουσιαστικό θέμα η διερεύνηση του συμβάντος το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς είχαμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συγκεκριμένων ανθρώπων, συγκεκριμένου προξενείου.

Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να εκπέμπει το μήνυμα ότι ασχολείται μόνο προεκλογικά με τις παρεμβάσεις του προξενείου. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ και ο Βουλευτής μας έχουμε μια συνεπή πορεία στο θέμα αυτό στηρίζοντας τόσο τα εθνικά ζητήματα όσο και τη μειονότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top