ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ Reviewed by Momizat on . Βίντεο-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΙΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ  ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟ 13-06-2 Βίντεο-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΙΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ  ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟ 13-06-2 Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

PAVILH1

IMG_4695

Βίντεο-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΙΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

 ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟ

13-06-2016

Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργο Παυλίδη επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προκειμένου να τον ενημερώσει για την συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Βουλή για τον νέο αναπτυξιακό νόμο αλλά και για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες όπου τέθηκε επί τάπητος στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης της καλλιέργειας του καπνού σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και ειδικότερα της ποικιλίας του μπασμά που αποτελεί παραδοσιακή καλλιέργεια και την μοναδική επαγγελματική ενασχόληση για περισσότερους από 7.000 παραγωγούς κυρίως στο νομό Ροδόπης.

Αμέσως μετά οι δύο άνδρες προέβησαν σε δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ στη διάρκεια τω οποίων εξήραν την άψογη θεσμική τους συνεργασία και παρουσίασαν τις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα λάβουν για την συνολική οικονομική ενίσχυση της περιοχής.

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ:

«ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ»

«Η περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων για το νέο αναπτυξιακό νόμο και είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα μαζί με την περιφέρεια Κρήτης.

Χάρη στις ενέργειες του κ. Παυλίδη κατορθώσαμε να επεκτείνουμε την ζώνη από τα 20 στα 30 χιλιόμετρα και να εντάξουμε άλλους τρεις δήμους στον αναπτυξιακό νόμο, κάτι που έχει τεράστια σημασία. Φυσικά ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει και άλλα κενά. Διεκδικούμε και άλλα πολλά πράγματα τα οποία αναφέρονται στην επιστολή του Περιφερειάρχη και συμμερίζομαι και εγώ και θα τα προωθήσω αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια. Η συνολική δράση και βλέπουμε ότι η αποτελεσματική και επιστημονική δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Στην κυβέρνηση παρά τα προβλήματα που έχει εισακούονται προτάσεις που είναι δομημένες και είναι άρτια συνοδευόμενες με επιχειρήματα τα οποία έχουν αποτέλεσμα.

Επίσης ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη για τα θέματα του καπνού. Όπως γνωρίζετε, ίσως, είχα αναλάβει μια πρωτοβουλία στις Βρυξέλλες προκειμένου να καταθέσουμε μία ερώτηση στην Επιτροπή αν μπορεί η Ελλάδα, από τα διαθέσιμα του Β΄ Πυλώνα να μπορούμε να δώσουμε έμμεσες ενισχύσεις με διάφορα πράγματα στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και στα νησιά μας βέβαια, πάλι με επιχειρήματα που ο κ. Παυλίδης είχε τονίσει στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, όταν είχε κληθεί.

Ο κ. Παυλίδης με διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθήσει το θέμα. Την απόφαση της Επιτροπής θα τη στείλω στον κ. Παυλίδη προκειμένου μετά όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη για την ενίσχυση του καπνού.

Θέλω επίσης να πω το εξής: Σε αυτό το νέο αναπτυξιακό νόμο πήραμε μία πρωτοβουλία στην Βουλή εγώ αλλά και ως Ποτάμι και καλέσαμε στην ακρόαση φορέων όλους τους φορείς της Ροδόπης. Στην ακρόαση φορέων βέβαια καλούνται πανελλήνιες οργανώσεις. Αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας της Θράκης ζητήσαμε να κληθούν οι Θρακιώτες. Όντως έγινε δεκτή από την πρόεδρο της Επιτροπής και κλήθηκε ο κ. Νίκος Αγγελίδης από τις τρεις προτάσεις που είχα κάνει.

Δυστυχώς όμως ο κ. Αγγελίδης δεν παραστάθηκε αυτοπροσώπως, γιατί ο θεσμός της ακρόασης είναι για να παρίστανται στις Επιτροπές οι προσκεκλημένοι με φυσική παρουσία. Ο κ. Αγγελίδης έστειλε εγγράφως τις προτάσεις του στην Επιτροπή. Καλό θα ήταν να είχε παραστεί ο ίδιος και να είχε εκφέρει την άποψή στην Ολομέλεια όπου θα είχαμε τη δυνατότητα για καλύτερη υπεράσπιση.

Εντέλει, όμως οι προτάσεις του κυρίου Περιφερειάρχη ήταν έγκαιρα κατατεθειμένες, ακόμα από τον Απρίλιο του 2016 μας είχε ενημερώσει όλους τους βουλευτές καθώς και όλους τους δημάρχους, και αυτή η έγκαιρη, μεθοδική και αποτελεσματική προσπάθεια, μάς οδήγησε να πετύχουμε τουλάχιστον κάποια πράγματα. Διεκδικούμε βέβαια να πετύχουμε κι άλλα, γι αυτό τον λόγο επισκέφθηκα τον κ. Παυλίδη και τον ευχαρίστησα για τις πρωτοβουλίες του».                                              

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Ιλχάν και εμβαθύναμε σε διάφορα ζητήματα με κύρια το θέμα του αναπτυξιακού νόμου καθώς επίσης και το θέμα του καπνού που αφορά την περιοχή.

Για το θέμα του αναπτυξιακού νόμου κοινό μας ενδιαφέρον είναι όλη η Περιφέρεια να μην υστερήσει. Με τις προτάσεις μας υπήρξαν ορισμένες βελτιώσεις ικανοποιητικές σε ορισμένα σημεία, θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερες αλλά όλο αυτό πλέον θα διεκδικηθεί από τους βουλευτές μας, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του κ. Ιλχάν στην Βουλή. Εκείνο που πρέπει να τονίσω είναι ότι δεν ζητάμε χάρη. Ζητάμε εκείνο που δικαιούμαστε. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Εκείνο που πρέπει να τονίσω είναι ότι η περιοχή πρέπει να βρει τον βηματισμό της. Δεν πρέπει να χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν. Να μην παραιτείται κανένας μας από τίποτε. Άκουσα για το θέμα του καπνού που με ενημέρωσε και για συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Πρέπει να το παλέψουμε και να το παλέψουμε πολυδιάστατα.

Πράγματι, ο Β΄ Πυλώνας έχει ευκαιρίες και αυτές είναι σημαντικές. Αυτές τις ευκαιρίες όμως θα πρέπει να τις εξειδικεύσουμε και να τις προωθήσουμε. Κύρια δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση είναι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μεμονωμένες προτάσεις περιφερειών δεν μπορούν να υποβληθούν. Πρέπει να υποβληθούν οριζόντια για όλη την χώρα. Και αυτό έχει τα αντίστοιχα εμπόδιά του.

Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Ιλχάν θα αποβεί σημαντική αναμένοντας τα αποτελέσματα της. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε σημείο προς σημείο έτσι ώστε αυτό που έχουμε μπροστά μας να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο».

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top