Το καμένο δάσος Δαδιάς θα απασχολήσει τη Βουλή Reviewed by Momizat on . Κατατέθηκε σήμερα αναφορά του βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, προς έξι συναρμόδιους υπουργούς για το Δάσος της Δαδιάς με θέμα: " Ενέργειες που θα πρέπει να πραγμ Κατατέθηκε σήμερα αναφορά του βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, προς έξι συναρμόδιους υπουργούς για το Δάσος της Δαδιάς με θέμα: " Ενέργειες που θα πρέπει να πραγμ Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Το καμένο δάσος Δαδιάς θα απασχολήσει τη Βουλή

Το καμένο δάσος Δαδιάς θα απασχολήσει τη Βουλή

Κατατέθηκε σήμερα αναφορά του βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, προς έξι συναρμόδιους υπουργούς για το Δάσος της Δαδιάς με θέμα: ” Ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πυρκαγιάς, στο προστατευόμενο από το πρόγραμμα NATURA 2000, δάσους της Δαδιάς”.

Πρόκειται για επιστολή που απεστάλη προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων από τον πρόεδρο της κοινότητας Δαδιάς του Δήμου Σουφλίου Έβρου κ. Βίντση Ηλία.

Σε συνεργασία με το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Ιλχάν Αχμέτ πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει την συγκεκριμένη αναφορά, επιδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του κόμματός μας για την ανάταξη των συνεπειών για τους κατοίκους και το περιβάλλον από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

“Με δεδομένο ότι το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ότι είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εκεί συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Σας ζητώ να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα αναφερόμενα στην ανωτέρω Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και να πράξετε τα δέοντα στην κατεύθυνση της ανάταξης των συνεπειών που

υπέστη το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον από την μεγάλη καταστροφή που βιώσαμε φέτος το καλοκαίρι”, καταλήγει στην αναφορά του ο βουλευτής Ροδόπης.

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top