150/12.07.2007 Επιδότηση αγοράς κατοικίας για τους διορισμένους δασκάλους, αποφοίτους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Reviewed by Momizat on . ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία     Αριθ.Πρωτ. Ερωτήσεων: 150/12.07.2007 ΕΡΩΤΗΣΗ   ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία     Αριθ.Πρωτ. Ερωτήσεων: 150/12.07.2007 ΕΡΩΤΗΣΗ   ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » 150/12.07.2007 Επιδότηση αγοράς κατοικίας για τους διορισμένους δασκάλους, αποφοίτους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης

150/12.07.2007 Επιδότηση αγοράς κατοικίας για τους διορισμένους δασκάλους, αποφοίτους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ

Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία

 

 

Αριθ.Πρωτ. Ερωτήσεων: 150/12.07.2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Επιδότηση αγοράς κατοικίας για τους διορισμένους δασκάλους, αποφοίτους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης

 

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2085/1992 (ΦΕΚ 170/Α’) οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου οι οποίοι τοποθετούνται σε υπηρεσία προβληματικής περιοχής ή μετατίθενται-μετατάσσονται από υπηρεσία μη προβληματικής περιοχής σε υπηρεσία προβληματικής περιοχής ή από υπηρεσία προβληματικής περιοχής σε υπηρεσία άλλης προβληματικής περιοχής, εφόσον, μετά από πενταετή παραμονή, δηλώσουν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην ίδια περιοχή για μια ακόμα δεκαετία και προβούν στην αγορά κατοικίας ή σε ανέγερση κατοικίας επί ιδιόκτητου οικοπέδου στην περιοχή αυτή δικαιούνται επιδότηση για αγορά κατοικίας.

 

Βάση των παραπάνω διατάξεων και οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί σε μειονοτικά σχολεία της Θράκης, απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), δικαιούνται την επιδότηση αγοράς κατοικίας εφόσον παρέλθει η πενταετία από την ημερομηνία του αρχικού τους διορισμού.

 

Στην πράξη, μέχρι σήμερα κανένας διορισμένος εκπαιδευτικός, απόφοιτος της ΕΠΑΘ, που αιτήθηκε την επιδότηση αγοράς κατοικίας δεν παρέλαβε την επιδότηση. Οι αιτήσεις όσων εκπαιδευτικών κατέθεσαν μέχρι σήμερα τα δικαιολογητικά τους απορρίπτονται από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε απάντησή της προς την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Ξάνθης για το αν οι εκπαιδευτικοί μειονοτικών σχολείων, απόφοιτοι της ΕΠΑΘ, δικαιούνται την επιδότηση κατοικίας απεφάνθη ερμηνεύοντας τον νόμο ότι οι ΕΠΑΘίτες δεν υπάγονται στις ρυθμίσεις του ν.2085/1992  με το αιτιολογικό ότι η υπηρεσία στα Σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής δεν φέρει τα στοιχεία εκείνα που συνεπάγεται την προσέλκυση υπαλλήλων προς υπηρεσίες προβληματικών περιοχών και η οποία να δικαιολογεί την παροχή σ’ αυτούς, του ευεργετήματος της επιδότησης αγοράς κατοικίας.

Βάση των παραπάνω

 

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κκ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  1. Αν προτίθενται να εξετάσουν το ενδεχόμενο παροχής επιδότησης αγοράς κατοικίας στους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών σχολείων, αποφοίτους της ΕΠΑΘ, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ως υπάλληλοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και διορισμένοι σε προβληματική περιοχή, δικαιούνται της επιδότησης βάση και του ν. 2085/1992.

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΧΜΕΤ Ιλχάν

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top