Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο: ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Reviewed by Momizat on . ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Θ΄ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΗ΄- ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ                               ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Θ΄ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΗ΄- ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ                               Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο: ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο: ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Θ΄ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΗ΄- ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ                                                                                                                    

                                                                                                                      

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο

(Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ. τ. Β.)

 

Στην Αθήνα σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.10΄, στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» (πρώην Αίθουσα Τροπαίων και Αίθουσα Υπασπιστών)  του Μεγάρου της Βουλής, συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης, υπό την προεδρία της Προέδρου αυτής, κυρίας Θεοδώρας (Ντόρας) Μπακογιάννη με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Οργάνωση θεματικών ομάδων εργασίας Επιτροπής, πλατφόρμα διαβούλευσης και προγραμματισμός του έργου.».

 

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κατόπιν αιτήματος του ΚΙΝΑΛ ο κύριος Παπανδρέου αντικαθίσταται από τον κύριο Αχμέτ Ιλχάν.

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Αχμέτ.

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Ευχαριστώ κυρία Πρόεδρε. Δεν θα μακρηγορήσω, απλώς θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις. Νομίζω, ότι αυτή η Επιτροπή είναι πάρα πολύ σημαντική. Το ότι είναι Διακομματική και προσπαθεί να λύσει κάποια προβλήματα στην περιοχή είναι φως φανάρι. Το θέμα είναι πώς μπορούμε να γίνουμε πρακτικοί. Ποιά θα ήταν η μεθοδολογία μας σε αυτή την Επιτροπή ούτως ώστε να μπορέσει να έχει αποτέλεσμα.

Κατ’ αρχήν δεν είμαστε εκτελεστική εξουσία. Υπάρχει μια κυβέρνηση εκλεγμένη, υπάρχει Υπουργικό Συμβούλιο, άρα αυτοί που θα εκτελέσουν όποια πολιτική ανάπτυξης ή θεσμικών θεμάτων είναι το Υπουργικό Συμβούλιο. Άρα, η Επιτροπή όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, νομίζω ότι έτσι πρέπει να είναι, θα έχει ένα γνωμοδοτικό, ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα το οποίο με σοβαρότητα και με επιστημονικό τρόπο θα καταθέσει κάποιες σκέψεις, αν θέλετε προτάσεις. Το τελικό λόγο, βέβαια, το έχει κάθε Υπουργείο. Άρα, για να μην πνιγούμε εδώ μέσα και το κάθε κόμμα ή ο κάθε βουλευτής να υπερθεματίζει για την περιοχή του – και καλά κάνει – πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουμε στα θεσμικά ή στα αναπτυξιακά και να επιλέξουμε κάποια θέματα σοβαρά, τα οποία θα είναι 4, 5, 10, δεν ξέρω πόσα θα είναι και να υπάρχει μια συγκροτημένη άποψη η οποία θα πάει στα Υπουργεία. Θα γίνει διασύνδεση, δηλαδή της Επιτροπής με τα Υπουργεία, προκειμένου να υλοποιηθούν.

Το σημαντικό για μένα είναι το εξής. Να μην διαψευσθούν οι προσδοκίες των Θρακιωτών. Εδώ θέλω την προσοχή της Επιτροπής. Καλώς ή κακώς, το 1990, είχαμε μία Επιτροπή. Νομίζω, ότι το έργο ήταν αξιόλογο, όντως καλές προτάσεις και κάποια από αυτά υλοποιήθηκαν. Δεν λέμε ότι καμία κυβέρνηση δεν υλοποίησε τίποτα από τότε. Η κάθε κυβέρνηση που ερχόταν, και στα θέματα τα καθαρά μειονοτικά και στα άλλα αναπτυξιακά, όλο και κάτι έκανε. Αλλά το θέμα είναι σήμερα, όπως είναι η κατάσταση η γεωστρατηγική, όπως είναι η οικονομική κατάσταση στην περιοχή, να μην καλλιεργηθούν υπέρμετρες προσδοκίες απΑό την Επιτροπή, διότι νομίζω δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαψεύσουμε για ακόμη μια φορά τους συμπολίτες μας. Διότι, το ψυχολογικό τραύμα, θα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν το θέλουμε αυτό. Άρα, πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι, δεν πρέπει να «λαϊκίσουμε» και πρώτα βάζω τον εαυτό μου και όλους. Πρέπει να ακούσουμε όλους όσους μπορούμε, όπως είπε ο κ. Ρουσόπουλος, όπως είπε και ο κ. Φίλης υπάρχουν θέματα πολλά, αλλά με συγκεκριμένη ατζέντα, με συγκεκριμένα θέματα τα οποία θα τα καταθέσουμε, θα τα συζητήσουμε, θα τα επεξεργαστούμε, θα πούμε τη γνώμη μας και από εκεί και μετά η κυβέρνηση αυτή ή οι μεθεπόμενες κυβερνήσεις όπως προκύπτουν, να έχουν στο χέρι τους μια σοβαρή δουλειά. Αν πάμε δηλαδή, ότι η Διακομματική είναι για να σώσει, νομίζω στο τέλος μπορεί να μην έχουμε καλό αποτέλεσμα. Οπότε, να εργαστούμε και να δουλέψουμε, με άξονα αυτά που προτείνουμε ή αυτά που σκέφτομαι καλύτερα. Ευχαριστώ.

https://www.youtube.com/watch?v=TkeTIdcG_CA&feature=youtu.be

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top