1513 / 26-8-2005 Καθυστέρηση αποστολής ποινικού μητρώου, από το Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό την έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου. Reviewed by Momizat on . ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία     Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων: 1513 / 26-8-2005     ΕΡΩΤΗΣΗ     ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία     Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων: 1513 / 26-8-2005     ΕΡΩΤΗΣΗ     ΠΡΟΣ ΤΟΝ Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » 1513 / 26-8-2005 Καθυστέρηση αποστολής ποινικού μητρώου, από το Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό την έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου.

1513 / 26-8-2005 Καθυστέρηση αποστολής ποινικού μητρώου, από το Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό την έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία

 

 

Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων: 1513 / 26-8-2005

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση αποστολής ποινικού μητρώου, από το Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό την έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου.

 

Στις 20/8/2005 άρχισε η κυνηγετική περίοδος. Στο νομό Ροδόπης, περισσότερες από 300 αιτήσεις κυνηγών για την έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικών όπλων εκκρεμούν λόγω της καθυστέρησης αποστολής ποινικού μητρώου από το Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραπάνω αιτήσεων υποβλήθηκαν πριν από δύο ή και τρεις μήνες, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα αίτημα.

 

Βάση του άρθρου 5 της αριθ. 2458/2005 (αρ. φύλλου 267, τεύχος Β) υπουργικής απόφασης με τίτλο «Αυτεπάγγελτη αναζήτηση της καταφατικής ή αρνητικής δήλωσης σε αντικατάσταση του φυσικού τύπου του αντιγράφου ποινικού μητρώου», το Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης υποχρεούται εντός του χρονικού διαστήματος των 48 ωρών να αποστείλει τις σχετικές δηλώσεις στην υπηρεσία που τις αναζητά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην ίδρυση του παραπάνω τμήματος ήταν η διευκόλυνση και επιτάχυνση των διαδικασιών της έκδοσης ποινικών μητρώων.

 

Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει δημιουργήσει έντονη δυσφορία και αγανάκτηση στους κυνηγούς του ν. Ροδόπης, οι οποίοι παρόλο που υπήρξαν απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και υπέβαλαν αιτήσεις εγκαίρως στις αρμόδιες υπηρεσίες, αυτές με τη σειρά τους αδυνατούν να εκδώσουν άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων, καθώς καθυστερεί η αποστολή του ποινικού μητρώου. Συγχρόνως, η δυσάρεστη κατάσταση εντείνεται ακόμα περισσότερο λόγω του ότι η κυνηγετική περίοδος έχει αρχίσει από τις 20 Αυγούστου και οι κυνηγοί αποκλείονται αδικαιολόγητα από οποιαδήποτε κυνηγετική δραστηριότητα.

 

Συνηθισμένοι μάλιστα οι περισσότεροι κυνηγοί εδώ και χρόνια στην πρακτική του να πηγαίνουν για κυνήγι την ημέρα έναρξης της κυνηγετικής περιόδου δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτήν την καθυστέρηση.

Ύστερα από τα παραπάνω,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Αν το Υπουργείο έχει λάβει ή προτίθεται να λάβει άμεσα οποιαδήποτε μέτρα και ποια, για την διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης άδειας κατοχής κυνηγετικών όπλων για τους ενδιαφερόμενους κυνηγούς;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top