ΑΝΑΦΟΡΑ-136-Λατομείο Δύμης Reviewed by Momizat on . ΑΝΑΦΟΡΑ Αρ. Πρωτ: ΠΑΒ 136 / 26-09-2019 ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Χατζηδάκη Κωστή Αθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2019   Κ. Υπουργέ, Σας καταθ ΑΝΑΦΟΡΑ Αρ. Πρωτ: ΠΑΒ 136 / 26-09-2019 ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Χατζηδάκη Κωστή Αθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2019   Κ. Υπουργέ, Σας καταθ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΑΝΑΦΟΡΑ-136-Λατομείο Δύμης

ΑΝΑΦΟΡΑ-136-Λατομείο Δύμης

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αρ. Πρωτ: ΠΑΒ 136 / 26-09-2019

ΠΡΟΣ:

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

κ. Χατζηδάκη Κωστή

Αθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2019

 

Κ. Υπουργέ,

Σας καταθέτω Αναφορά-Καταγγελία δεκάδων κατοίκων του οικισμού Δύμης της Π.Ε. Ροδόπης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών δυναμικότητας μεγαλύτερης των 2.000 τόνων ανά ημέρα στην περιοχή τους που ευθύνεται, σύμφωνα με τους ίδιους, για «ανυπόφορες καταστάσεις στην υγεία των κατοίκων», ενώ προκαλεί βλαβερές συνέπειες στην παραγωγή του κερασιών καθώς ο συγκεκριμένος οικισμός είναι ένας από τους πυλώνες της κερασοπαραγωγής στο νομό Ροδόπης.

Οι κάτοικοι ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να κινητοποιηθούν έγκαιρα και να υποχρεώσουν την εν λόγω εταιρία να τοποθετήσει συστήματα εκτόξευσης νερού στον τροφοδότη των μηχανημάτων με κύριο στόχο την μείωση της εκπομπής της σκόνης, όπως και στην διενέργεια των ενδεδειγμένων ελέγχων για το αν πληρούνται οι όροι υπό τους οποίους εδόθη η άδεια λατομείου αδρανών υλικών. Επισυνάπτεται αυτούσιο το κείμενο των κατοίκων και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την εκδήλωση της πολιτικής σας ευαισθησίας για την διασφάλιση της αειφορίας και της περιβαλλοντικής ισορροπίας αλλά και της δημόσιας υγείας σε μια περιοχή που θεωρείται από τις πλέον παραγωγικές σε επίπεδο γεωργικών εκμεταλλεύσεων αλλά και με πλούσιο φυσικό κάλος στο νομό Ροδόπης.

Ο αναφέρων βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ- Ροδόπης

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top