ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΜ-Θ Reviewed by Momizat on . Κομοτηνή 23-2-2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΜ-Θ «Την ίδια στιγμή που τα Νοσοκομεία των άλλων νομών της ΠΑΜ Κομοτηνή 23-2-2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΜ-Θ «Την ίδια στιγμή που τα Νοσοκομεία των άλλων νομών της ΠΑΜ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » Δελτία Τύπου » ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΜ-Θ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΜ-Θ

Κομοτηνή 23-2-2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΜ-Θ

«Την ίδια στιγμή που τα Νοσοκομεία των άλλων νομών της ΠΑΜ-Θ ζήτησαν και έλαβαν θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, στο πλαίσιο της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ για 400 νοσηλευτές και 100 γιατρούς για την κάλυψη των ΜΕΘ πανελλαδικά, το Νοσοκομείο Κομοτηνής έλαβε μία (1) θέση γιατρού, έχοντας 70 λειτουργικά κενά μετά και τις 7 μετατάξεις του προηγούμενου έτους που δεν καλύφθηκαν ποτέ!
Και ενώ οι δύο τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα, αναλισκόμενοι σε ασκήσεις κομματικής νομιμοφροσύνης, μετέχουν σε συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την οποία, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στην σημερινή τους ανακοίνωση, δεν υπάρχει καμία δέσμευση συγκεκριμένη για την πρόσληψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Υπενθυμίζω, ότι σύμφωνα με έγγραφο που απεστάλη αρμοδίως από την 1η Δεκεμβρίου 2015 προς την 4η Υ.Πε. από τον τότε Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, το Σισμανόγλειο επιζητά την πρόσληψη 10 γιατρών, εκ των οποίων 1 στην ΜΕΘ, 1 στην Μ.Τ.Ν., 2 στην Ορθοπεδική, 1 στην Οφθαλμολογική, 1 στην Χειρουργική, 1 στο Ακτινοδιαγνωστικό, 1 στο Αναισθησιολογικό, 1 στην Καρδιολογική και 1 στην Παιδιατρική Κλινική.
Επίσης, χρήζουν άμεσης κάλυψης 4 θέσεις Δ.Ε. Βοηθών Ιατρικών &Βιολογικών Εργαστηρίων, 3 θέσεις Δ.Ε. Χειριστών Ιατρικών Συσκευών και 1 θέση Δ.Ε. Βοηθών Φαρμακείου.
Για το Νοσηλευτικό προσωπικό και για την στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, απαιτούνται, 1 θέση Π.Ε. Νοσηλευτών, 6 θέσεις Τ.Ε. Νοσηλευτών, 1 θέση Τ.Ε. Μαιευτικής, 2 θέσεις Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτικής και 2 θέσεις Υ.Ε. Βοηθών Υγειονομικού Προσωπικού.
Συνολικά το Νοσοκομείο Κομοτηνής διεκδικεί την κάλυψη 30 θέσεων προσωπικού και δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία!
Και όλα αυτά μετά από σχετικά έγγραφα για την καταγραφή των αναγκών των Νοσοκομείων όλης της χώρας με την διαδικασία πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων για το έτος 2016, που εστάλησαν και στο δικό μας, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον διοικητή της 4η Υ.Πε.
Ειδικά για την λειτουργία της ΜΕΘ του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής, με 4 υπάρχουσες αναπτυγμένες κλίνες, 3 εκ των οποίων βρίσκονται σε λειτουργία, απαιτούνται για την λειτουργία της Μονάδας ένας επιπλέον γιατρός και 3 νοσηλευτές.
Τα γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία οι συνάδελφοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και τι από αυτά ανέφεραν σήμερα στην κομματική σύσκεψη βουλευτών που έλαβε χώρα στο υπουργείο Υγείας; Ποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις έλαβαν για την πλήρωση των κενών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και με τι χρονοδιάγραμμα αυτές θα υλοποιηθούν;
Οι πολίτες της Ροδόπης από εδώ και πέρα ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Ιλχάν Αχμέτ

Βουλευτής Ροδόπης από «Το Ποτάμι»

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top