ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Reviewed by Momizat on . Κομοτηνή 22-2-2016 ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Το Σύλλογο εργαζομένων και την προσωρινή διοίκηση του Γενικού Κομοτηνή 22-2-2016 ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Το Σύλλογο εργαζομένων και την προσωρινή διοίκηση του Γενικού Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » Δελτία Τύπου » ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή 22-2-2016

ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το Σύλλογο εργαζομένων και την προσωρινή διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης από το Ποτάμι, Ιλχάν Αχμέτ.
Κατόπιν της ενημέρωσης που δέχθηκε τόσο από τους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και από τους κυρίους Μαυροματίδη και Σαχαρίδη εκ μέρους της διοίκησης του Νοσοκομείου ο κ. Ιλχάν Αχμέτ προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Η απαξίωση, η υποβάθμιση και η συνεχής διολίσθηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής που φθάνει έως και την αμφισβήτηση της δυνατότητας λειτουργίας του, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι από τις 400 θέσεις που προκηρύχτηκαν πανελλαδικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη των ΜΕΘ με συμβάσεις διετούς απασχόλησης, καμία δεν αντιστοιχεί στο «Σισμανόγλειο» παρά τα μεγάλα του κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Την ίδια στιγμή, παραμένουν τα 70 οργανικά κενά που καθιστούν ασφυκτικές τις υφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας της σημαντικότερης μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας 120.000 συμπολιτών μας.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την Κομοτηνή του τότε υπουργού Υγείας κ. Κουρουπλή, μετατάχθηκαν 7 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής προς άλλα ιδρύματα της ΠΑΜ-Θ, οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ.
Και σαν να μην έφθανε αυτό το πλήγμα, στην παρούσα προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, την ίδια στιγμή που στο Νοσοκομείο Κομοτηνής λαμβάνεται πρόνοια για την πρόσληψη ενός (1) και μόνο γιατρού στην ΜΕΘ, ανακοινώνονται δεκάδες προσλήψεις στα γειτονικά νοσοκομεία της Περιφέρειας μας.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μου, πρόκειται να προσληφθούν 5 συνολικά γιατροί, 8 νοσηλευτές στην ΜΕΘ και 8 νοσηλευτές στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 5 γιατροί και 1 νοσηλευτής στο Νοσοκομείο της Καβάλας, 2 γιατροί και 2 νοσηλευτές στο Νοσοκομείο της Δράμας και 1 γιατρός και 3 νοσηλευτές στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.
Διαπιστώνεται ότι το Νοσοκομείο Κομοτηνής αποτελεί τον φτωχό συγγενή του ΕΣΥ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η κυβερνητική εκπροσώπηση της Ροδόπης παρουσιάζεται παντελώς αδύναμη προκειμένου να υπερασπιστεί οτιδήποτε στον χώρο της υγείας της περιοχής μας.
Οι εργαζόμενοι ερωτούν, βάσει ποιού υγειονομικού χάρτη έγιναν αυτές οι επιλογές; Τι σκοπό εξυπηρετούν; Ποιοι ερωτήθηκαν και ποιοι αποφάσισαν; Για πόσο ακόμα το Νοσοκομείο Κομοτηνής θα λειτουργεί ως δεξαμενή πλήρωσης θέσεων σε γειτονικά νοσοκομεία; Υποσχέθηκαν ότι θα αντικατασταθεί το προσωπικό που μετατάχθηκε, πως θα ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής με πλήρωση θέσεων από επόμενες προκηρύξεις.
Ταυτόχρονα ανακινείται και πάλι θέμα αυτοτέλειας των Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ και ένταξής τους στα κέντρα πρόνοιας όλων των γεωγραφικών περιφερειών της χώρας.
Θέλω να μεταφέρω και να κοινοποιήσω προς πάσα κατεύθυνση, την απόλυτη διαφωνία των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κομοτηνής στην προοπτική μεταφοράς των υπαλλήλων που υπήχθησαν στην δικαιοδοσία του Νοσοκομείου Κομοτηνής με το καθεστώς της δημιουργίας ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.
Τις επόμενες μέρες, καταθέτω ερώτηση στον υπουργό Υγείας για την στελέχωση του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Η αδιαφορία της κυβέρνησης, τα ήξεις -αφίξεις των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών για τις συναντήσεις τους με τους φορείς της περιοχής και τα προσχήματα που κάθε φορά επιστρατεύουν, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποβούν μοιραία για τον τόπο μας , σε μια κομβική στιγμή για την χώρα και τους πολίτες.
Δηλώνω παρών στην προσπάθεια και τον αγώνα για να μην ζήσουμε χειρότερες μέρες στην Ροδόπη για όλες τις κοινωνικές κατηγορίες των ανθρώπων και ιδιαίτερα για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε σχέση με αυτά που ζήσαμε μέχρι σήμερα».

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Βουλευτής Ροδόπης από «Το Ποτάμι»

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top