ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημοσίευμα Εφημερίδας Δημοκρατία Reviewed by Momizat on . Κομοτηνή 19-4-2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με ένα καταφανώς ψευδές, συκοφαντικό και υποβολιμαίο δημοσίευμα η γνωστή για τις απόψεις της, αθηναϊκή εφημερίδα «Δημοκρατία», π Κομοτηνή 19-4-2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με ένα καταφανώς ψευδές, συκοφαντικό και υποβολιμαίο δημοσίευμα η γνωστή για τις απόψεις της, αθηναϊκή εφημερίδα «Δημοκρατία», π Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημοσίευμα Εφημερίδας Δημοκρατία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημοσίευμα Εφημερίδας Δημοκρατία

ILHAN FOTO 1

Κομοτηνή 19-4-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ένα καταφανώς ψευδές, συκοφαντικό και υποβολιμαίο δημοσίευμα η γνωστή για τις απόψεις της, αθηναϊκή εφημερίδα «Δημοκρατία», προσπαθεί να με εμπλέξει σε πολιτικά παιχνίδια που έχουν κάνουν με αλλότριες σκοπιμότητες και ανομολόγητες επιδιώξεις σχετικά με την κοινοβουλευτική μου δράση και ειδικότερα με τα πρόσφατα θέματα που ανέκυψαν στην Μειονοτική Εκπαίδευση της Θράκης.

Ενημερώνω τους ευφάνταστους σεναριογράφους ότι η λάσπη τους ούτε με αγγίζει στο ελάχιστο αλλά ούτε και πρόκειται να με αποθαρρύνει προκειμένου να συνεχίσω τις πολιτικές μου πρωτοβουλίες και την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα.

Χρόνια τώρα είμαι στο στόχαστρο εθνικισμών κάθε είδους, μορφής και απόχρωσης.

Η πολιτική μου παρουσία, όμως, στην Ροδόπη τα τελευταία 15 χρόνια και η κοινοβουλευτική μου δράση αυτών των τελευταίων επτά μηνών, τους διαψεύδει και θα τους διαψεύδει καθημερινά.

Ίσως, αυτή η κοινοβουλευτική δράση είναι που τους θορύβησε και προκαλούν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Παλιό το κόλπο τους όμως και πλέον ο πολίτης είναι υποψιασμένος και ενημερωμένος για το κάθε τι.

Σε αυτό καθ’ αυτό το θέμα που προέκυψε με τις εντολές Κεραμάρη στον χώρο των Μειονοτικών Σχολείων, στο δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» αναφέρεται ότι: «Ο βουλευτής του Ποταμιού, έχοντας προφανώς πάρει εντολή» (;), «φτάνει στο σημείο να καταγγείλει ότι οι παρεμβάσεις του κ. Κεραμάρη συνιστούν ευθεία παραβίαση των συνθηκών και των πρωτοκόλλων που διέπουν το καθεστώς της μειονοτικής εκπαίδευσης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ελεύθερη χρήση της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία. Σημειώνει δε ότι το δικαίωμα χρήσης της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά, δίγλωσσα σχολεία της Θράκης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης, της λειτουργίας και της ίδιας της υπόστασης αυτών των σχολείων, όπως αυτή καθορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Είναι φανερό, όμως, πως το μόνο που ζητώ με την ερώτησή μου είναι η εφαρμογή της νομιμότητας που απορρέει από τις διεθνείς συνθήκες και τα μορφωτικά πρωτόκολλα που ορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της Μειονοτικής Εκπαίδευσης. Δηλαδή, την ισότιμη και ισόκυρη χρήση και των δύο γλωσσών σε κάθε έκφανση των σχολικών δραστηριοτήτων αυτού του τύπου των σχολείων.

Υποστηρίζω, δηλαδή, ότι το όλο ζήτημα θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει μέρος ενός εξατομικευμένου πειθαρχικού ελέγχου του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, στο βαθμό που διαπίστωνε ο ίδιος μη σωστή τήρηση της κείμενης νομοθεσίας από κάποιον ή κάποιους εκπαιδευτικούς. Όχι, όμως, να περιβληθεί τον τύπο υπηρεσιακού εγγράφου με γενικές εντολές περί αποκλειστικής χρήσης της επίσημης γλώσσας του κράτους στις σχολικές ανακοινώσεις καθώς και στην διαπροσωπική αλληλογραφία για συνδικαλιστικά θέματα των εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο καταφανώς δεν προβλέπεται από το πλαίσιο λειτουργίας των Μειονοτικών σχολείων της Θράκης.

Ιλχάν Αχμέτ

Βουλευτής Ροδόπης

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top