ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την ψυχική υγεία στην χώρας μας Reviewed by Momizat on . ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα,17/11/2020 Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με συνυπογράφοντα τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας πρ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα,17/11/2020 Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με συνυπογράφοντα τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας πρ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την ψυχική υγεία στην χώρας μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την ψυχική υγεία στην χώρας μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,17/11/2020

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με συνυπογράφοντα τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας προς τον οποίο τίθενται τρία καίρια ερωτήματα για την ψυχική υγεία στην χώρας μας εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας ερωτάται:

  1. Αν έχει προβλεφθεί η ενίσχυση του μέχρι σήμερα κατατετμημένου δημόσιου συστήματος υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με διατομεακό συντονισμό και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, στις νέες συνθήκες της πανδημίας, του lockdown και της νέας δραματικότερης οικονομικής κρίσης.
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για τον μακρόπνοο σχεδιασμό της ψυχικής υγείας, αλλά και για την άμεση αντιμετώπιση των ανεπαρκειών και δυσλειτουργιών της, κυρίως από άποψη των προσλήψεων και της διασφάλισης επαρκούς χρηματοδότησης στις νέες συνθήκες.
  3. Και τέλος, αν σκοπεύει η κυβέρνηση να λάβει ειδική πρόνοια για τα παιδιά και τους εφήβους, τους μοναχικούς ηλικιωμένους, το ιδιαίτερα ψυχικά επιβαρυμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους τους, που υποχρεωτικά υπόκεινται στο νέο εγκλεισμό και αναπόφευκτα επιβαρύνονται ψυχικά περισσότερο από ό,τι άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top