ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Reviewed by Momizat on . ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 25/6/2020 ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 25/6/2020 ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ Rating: 0
You Are Here: Home » Anasayfa / Αρχική » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25/6/2020

ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ… ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ !

Σας κοινοποιούμε την απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ι. Λιανού σε κοινή ερώτηση των Μιχάλη Κατρίνη και Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα τις ακριβές χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, το κόστος των οποίων υπερβαίνει κάθε λογική και μέτρο σύγκρισης σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα το 45% των συμβολαίων κινητής έχει χρέωση πάνω από 60 ευρώ το μήνα (με 60 ευρώ αγοράζεις 6GB), όταν στην Ιρλανδία παρέχονται απεριόριστα δεδομένα, sms και λεπτά ομιλίας με 12,99 ευρώ το μήνα!

Η απάντηση του κ. Λιανού είναι εξόχως αποκαλυπτική για την λειτουργία των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών στην Ελλάδα, αφού σε ένα τόσο κομβικής σημασίας ζήτημα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν και πλήρωσε ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα που επανέλαβε ουσιαστικά την άποψη ότι ο ανταγωνισμός των παρόχων κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή των συγκεκριμένων υπηρεσιών, δεν έχει την αρμοδιότητα να ασκήσει έλεγχο καθώς αυτή ανήκει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Είναι χαρακτηριστικό όμως το γεγονός ότι όπως αναφέρεται και στην ερώτηση των δύο βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής “ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τις εναρμονισμένες πρακτικές, την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης (άρθρο 102 ΣΛΕΕ) και τη συγκέντρωση μεταξύ επιχειρήσεων, δεν της εχει παραχωρηθεί αρμοδιότητα για να ελέγξει και να πατάξει τις πιθανές εναρμονισμένες πρακτικές στον τομέα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας!

Παρατίθενται η απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης διά του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και η ερώτηση που είχε κατατεθεί.

 

ΑΠ.ΥΠΟΥΡ. ΑΝΑΠΤ.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top