Ιλχάν Αχμέτ: «Αγωνίζομαι για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την οικονομική επιβίωση της Μειονότητας» Reviewed by Momizat on . Αποκλειστική συνέντευξη του Ιλχάν Αχμέτ στο NTV της Τουρκίας «Αγωνίζομαι για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την οικονομική επιβίωση της Μειονότητας» Στο τουρκικό Αποκλειστική συνέντευξη του Ιλχάν Αχμέτ στο NTV της Τουρκίας «Αγωνίζομαι για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την οικονομική επιβίωση της Μειονότητας» Στο τουρκικό Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Ιλχάν Αχμέτ: «Αγωνίζομαι για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την οικονομική επιβίωση της Μειονότητας»

Ιλχάν Αχμέτ: «Αγωνίζομαι για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την οικονομική επιβίωση της Μειονότητας»

Αποκλειστική συνέντευξη του Ιλχάν Αχμέτ στο NTV της Τουρκίας

«Αγωνίζομαι για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την οικονομική επιβίωση της Μειονότητας»

Στο τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV φιλοξενήθηκε στις 14 Μαρτίου ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο κ. Αχμέτ κατά την διάρκεια της συνέντευξής του είχε την ευκαιρία να δώσει απαντήσεις για και σειρά ζητημάτων που αφορούν την Θράκη και την Μειονότητα ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης , ο ίδιος βρέθηκε πολλές φορές στην πρωτοπορία υπεράσπισης των κλασσικών μειονοτικών δικαιωμάτων εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Την ίδια στιγμή ανέδειξε τα μείζονα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η τοπική κοινωνία και έχουν ως αποτέλεσμα των διόγκωση των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών του που τους απογοητεύουν και τους οδηγούν στην μετανάστευση και την εγκατάλειψη των πατρογονικών τους εστιών.

« Θέλουμε αυτή η μετανάστευση να είναι προσωρινή και θέλουμε ο κόσμος μας να επιστρέψει στα εδάφη του / στα μέρη του. Διότι, η ύπαρξη κλασικών μειονοτικών δικαιωμάτων σε μια περιοχή όπου δεν ζουν μειονότητες, μπορεί μακροπρόθεσμα, μετά από 20-30 χρόνια, να μην σημαίνει και πολλά», τόνισε σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Αχμέτ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία του για την ειρήνη μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της γειτονικής χώρας, αναπτύσσοντας το όραμά του για την

αναβίωση της συνεργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους κοινοβουλευτικούς από τις δύο πλευρές του Έβρου.

Παρουσιάζουμε πιο κάτω αναλυτικά τις απαντήσεις του Ιλχάν Αχμέτ στο NTV.

«Η Μειονότητά μας ποτέ δεν εγκατέλειψε τα αιτήματά της. Αλλά ή ύπαρξη δικαιωμάτων περνά πρώτα από την ύπαρξη της ίδιας της Μειονότητας στη Θράκη».

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Το αίτημα για τα κλασικά μειονοτικά δικαιώματα είναι θεμιτό, και η μειονότητά μας ποτέ δεν εγκατέλειψε αυτά τα αιτήματα της. Πρόκειται για το διορισμό του Μουφτή που επέλεξε ή προτίμησε η ίδια η μειονότητα, τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στα βακούφια, την αναγνώριση της εθνικής τους ταυτότητας στα θέματα όπως οι ενώσεις / οι σύλλογοι, την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είμαι ήδη στη Βουλή, όπου διεκδικώ και υπερασπίζομαι αυτά τα δικαιώματα. Πρόσφατα, με αυτά, υπάρχει ένα γεγονός που μερικές φορές ξεπερνάει κιόλας όλα τα άλλα. Ποια είναι αυτή η πραγματικότητα; Τα οικονομικά προβλήματα. Η Δυτική Θράκη μας λιώνει, οι νέοι μας μεταναστεύουν. Φυσικά, θέλουμε αυτή η μετανάστευση να είναι προσωρινή και θέλουμε ο κόσμος μας να επιστρέψει στα εδάφη του / στα μέρη του. Διότι, η ύπαρξη κλασικών μειονοτικών δικαιωμάτων σε μια περιοχή όπου δεν ζουν μειονότητες, μπορεί μακροπρόθεσμα, μετά από 20-30 χρόνια, να μην σημαίνει και πολλά.

«Σημείο καμπής τα επόμενα 4 -5 χρόνια. Στο κοινοβούλιο αξίζουν να είναι εκείνοι που απέδειξαν με έργα την αγάπη τους για τον τόπο μας και την Μειονότητά μας»

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Σε μια περίοδο αυξανόμενης μετανάστευσης, μπορεί να δημιουργηθεί η πιθανότητα να μείνουμε χωρίς βουλευτή. Να πάμε στην κάλπη. Πότε; Η ημερομηνία των εκλογών είναι άγνωστη, αλλά να πάμε στις κάλπες. Ακόμα κι αν 2 χιλιάδες, 3 χιλιάδες και 4 χιλιάδες άνθρωποι να έχουν μεταναστεύσει, οι μειωμένες ψήφοι , θα μπορούσαν να έχουν πολύ σημαντικές και σοβαρές συνέπειες. Τα επόμενα τέσσερα ή πέντε χρόνια έχουν μια καταλυτική σημασία. Γιατί θα μπορούσε να είναι ένα σημείο καμπής. Και με αυτή τη νέα δυναμική, και με τις δικές μας συνεισφορές, ως βουλευτές, θα πρέπει να υπάρχει στο κοινοβούλιο κάποιος που αγαπά και σκέφτεται τη μειονότητα και προστατεύει τα δικαιώματά της. Απ’ αυτή την άποψη, ας μην διαιρούμε / μοιράζουμε τις ψήφους μας.

«Ξεκίνησα την πρωτοβουλία της Θράκης για την ειρήνη με στόχο να φέρω πιο κοντά τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας που ζούνε στις δύο πλευρές του Έβρου μέσα από διασυνοριακές συνεργασίες»

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Και έχω μια ιδέα, μια σκέψη που ονομάζεται πρωτοβουλία Θράκης. Όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχει ομάδα φιλίας λόγω της αφορμής πολέμου (casus belli) μεταξύ Τουρκίας

και Ελλάδας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς οι βουλευτές δεν θα μιλήσουμε ποτέ. Θέλουμε οι άνθρωποι και στις δύο πλευρές του Αιγαίου να ζουν ειρηνικά. Ως αποτέλεσμα, αυτά που θα κερδίσουμε, κυρία Ντεριά, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα χάσουμε.

«Ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι απειλή για την ειρήνη και την αρμονική συμβίωση όλων των πληθυσμιακών ομάδων στην Θράκη»

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Πρέπει να γνωρίζετε τις εσωτερικές ισορροπίες στην Ελλάδα και το πώς πρέπει να προστατεύεται η μειονότητα, δηλαδή τις προτεραιότητές της χωρίς να θυσιάζεται κανένα δικαίωμά της. Δεν πρέπει βάλουμε τις υπερεθνικιστικές, φασιστικές ομάδες στην Ελλάδα να νιώσουν ότι απειλούνται και έτσι να περάσουν σε αυτοάμυνα έναντι της μειονότητας , γιατί έτσι μετά στο τέλος ο λαός η μειονότητα μας θα πληρώσει το τίμημα. . Η μειονότητα, ο λαός, πληρώνει τα κατασταλτικά μέτρα εις βάρος τους αν νιώσουν κάποιοι ότι απειλούνται. Σε αυτό το πλαίσιο συνέχισα τις εργασίες μου, και σκοπεύω να συνεχίσω περαιτέρω να προστατεύω την μειονότητα από πράξεις εθνικιστικές ένθεν και ένθεν.

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top