Συμπαραστάτης των καπνοπαραγωγών ο Ιλχάν Αχμέτ – Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Σινάν Αχμέτ Reviewed by Momizat on .   Τον νέο πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου, Σινάν Αχμέτ, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ. Ο βουλευτής κατ’ αρχή   Τον νέο πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου, Σινάν Αχμέτ, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ. Ο βουλευτής κατ’ αρχή Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Συμπαραστάτης των καπνοπαραγωγών ο Ιλχάν Αχμέτ – Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Σινάν Αχμέτ

Συμπαραστάτης των καπνοπαραγωγών ο Ιλχάν Αχμέτ – Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Σινάν Αχμέτ

 

Τον νέο πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου, Σινάν Αχμέτ, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής κατ’ αρχήν ευχήθηκε στον πρόεδρο μια “παραγωγική θητεία προς όφελος των χιλιάδων καλλιεργητών καπνού και των οικογενειών τους, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπους μας”.

Εν συνεχεία ενημέρωσε τον ίδιο και τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. για την τιτάνια προσπάθεια που καταβλήθηκε από μέρους του με αποτέλεσμα την ενίσχυση των 90 ευρώ ανά στρέμμα που τελικά θα καταβληθεί από την κυβέρνηση ως “κορωνοενίσχυση” για τις μεγάλες απώλειες στο εισόδημα των καπνοπαραγωγών από το 2018 και μετά.

Κατά τη συνάντηση αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι για την επιβίωση της καλλιέργειας του μπασμά στην Θράκη “ως αναγκαία προϋπόθεση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και της παραμονής των ανθρώπων αυτών στις πατρογονικές τους εστίες”, όπως από κοινού υπογραμμίστηκε.

Παράλληλα ο βουλευτής ενημέρωσε τον πρόεδρο των καπνοπαραγωγών για τα στοιχεία του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης τα οποία αφορούν στη δυνατότητα ενίσχυσης του μικρού κλήρου σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Συνεταιρισμού προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα των μελών του, και στη δυνατότητα παρέμβασης των ίδιων των καλλιεργητών στη διαμόρφωση της τελικής τιμής του προϊόντος τους.

Τέλος, συμφωνήθηκε το επόμενο χρονικό διάστημα βουλευτής και νέο Δ.Σ. να μεταβούν στην Αθήνα για σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την πρόεδρο της Διακομματικής Ντόρα Μπακογιάννη και εκπροσώπους κομμάτων, με στόχο όπως τόνισε ο Ιλχάν Αχμέτ, “να προωθήσουμε περαιτέρω τα αιτήματα αυτής της κοινωνικής ομάδας που είναι συνυφασμένη με τη μειονότητά μας και την πολιτισμική και ιστορική διαδρομή της Θράκης”.

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top