6852/26.01.06 Θέματα συνταξιοδότησης και κοινωνικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ. Reviewed by Momizat on . ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία   Βουλή των Ελλήνων Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων: 6852/26.01.06     ΕΡΩΤΗΣΗ   ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία   Βουλή των Ελλήνων Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων: 6852/26.01.06     ΕΡΩΤΗΣΗ   ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟ Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » 6852/26.01.06 Θέματα συνταξιοδότησης και κοινωνικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ.

6852/26.01.06 Θέματα συνταξιοδότησης και κοινωνικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ

Βουλευτής Ροδόπης – Νέα Δημοκρατία

 

Βουλή των Ελλήνων Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων: 6852/26.01.06

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Θέματα συνταξιοδότησης και κοινωνικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ.

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έγινα αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών, από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, ασφαλισμένων στο ΤΕΒΕ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα απονομής σύνταξης, με το αιτιολογικό, ότι πρέπει να συμπληρώσουν 37 χρόνια συνεχούς ασφάλισης στο συγκεκριμένο οργανισμό, παρόλο που οι εν λόγω συμπολίτες μας έχουν εργαστεί περισσότερα από 37 χρόνια, χωρίς ωστόσο τα χρόνια ασφάλισής τους να καλύπτονται συνεχόμενα και αποκλειστικά από έναν μόνο ασφαλιστικό οργανισμό.

 

Σύμφωνα με την παράγραφο 1, του άρθρου 16, του ν. 3232/04 (ΦΕΚ 48/τευχ. Α/ 2004), «οι ασφαλισμένοι στους φορείς κύριας ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών και ανεξάρτητα απασχολούμενων θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 37 ετών υποχρεωτικής ασφάλισης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας». Η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει αποκλειστικά για τους ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ και όχι για τους ασφαλισμένους άλλων οργανισμών, με αποτέλεσμα, συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν εργαστεί επί 40 και πλέον χρόνια, να αδυνατούν να συνταξιοδοτηθούν, επειδή τα χρόνια ασφάλισής τους δεν καλύπτονται συνεχόμενα από ένα μόνο ασφαλιστικό οργανισμό, κάτι που αποτελεί κατάφωρη αδικία, αν λάβουμε υπόψη, ότι αποτελεί δικαίωμα του κάθε εργαζομένου η παροχή σύνταξης και συγχρόνως, αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η μέριμνα προς τους πολίτες, οι οποίοι επί σειρά δεκαετιών μόχθησαν και συνεισφέρανε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου τους.

 

Σε σχέση με το παραπάνω πρόβλημα, πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός, ότι όταν τελικώς φτάνει η ώρα της συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους στο ΤΕΒΕ, τότε οι συνταξιούχοι τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΙΚΑ, παρόλο που επί σειρά ετών κατέβαλαν ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΕΒΕ.

Βάση των παραπάνω

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Αν προτίθεται να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε, αυτό που ισχύει για τους επί 37 χρόνια ασφαλισμένους στο ΤΕΒΕ, να ισχύει και για τους ασφαλισμένους άλλων οργανισμών, με τα ίδια ή και περισσότερα χρόνια ασφάλισης, αλλά όχι στον ίδιο οργανισμό, προκειμένου να διασφαλίσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
  2. Αν θα μεριμνήσει, ούτως ώστε οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ να απολαμβάνουν τα προνόμια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον συγκεκριμένο ασφαλιστικό οργανισμό και όχι στο ΙΚΑ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΧΜΕΤ Ιλχάν

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top