Θεωρητική εξέταση υποψηφίων οδηγών, μελών της Μειονότητας της Θράκης, στην τουρκική γλώσσα Reviewed by Momizat on . ΕΡΩΤΗΣΗ   ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΜΑ: Θεωρητική εξέταση υποψηφίων οδηγών, μελών της Μειονότητας της Θράκης, στην τουρκική γλώσσα   Ό ΕΡΩΤΗΣΗ   ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΜΑ: Θεωρητική εξέταση υποψηφίων οδηγών, μελών της Μειονότητας της Θράκης, στην τουρκική γλώσσα   Ό Rating:
You Are Here: Home » Meclis Çalışmaları / Κοινοβουλευτικό Έργο » Ερωτήσεις Περιόδου 2004 - 2007 » Θεωρητική εξέταση υποψηφίων οδηγών, μελών της Μειονότητας της Θράκης, στην τουρκική γλώσσα

Θεωρητική εξέταση υποψηφίων οδηγών, μελών της Μειονότητας της Θράκης, στην τουρκική γλώσσα

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Θεωρητική εξέταση υποψηφίων οδηγών, μελών της Μειονότητας της Θράκης, στην τουρκική γλώσσα

 

Όπως γνωρίζετε οι θεωρητικές (γραπτές) εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για την έκδοση άδειας οδήγησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και τετρακύκλων γινόταν ανέκαθεν στην ελληνική γλώσσα ενώ τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο έδωσε τη δυνατότητα σε όσους υποψήφιους οδηγούς δηλώσουν ότι το επιθυμούν, η εξέταση να διεξαχθεί στην Ρώσικη, την Αλβανική ή την Αγγλική γλώσσα. Επίσης, το Υπουργείο έχει μεριμνήσει για την έκδοση ειδικών οδηγών και φύλλων ερωτηματολογίων για τους υποψήφιους οδηγών στις προαναφερθείσες γλώσσες.

 

Μεγάλη μερίδα συμπολιτών μου, μελών της μειονότητας της Θράκης, αλλά και ιδιοκτητών σχολών οδήγησης, μου έχουν εκφράσει επανειλημμένα το αίτημα για θεσμοθέτηση της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών στην τουρκική γλώσσα προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο της γλώσσας που αντιμετωπίζει μία σημαντική μερίδα υποψηφίων οδηγών, μελών της μειονότητας.

 

Μάλιστα, το Υπουργείο μέσω εγγράφου που απέστειλε προς όλες τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας (αρ.πρωτ.8256/832, 09.02.2005) υποχρεώνει τις ως άνω υπηρεσίες να διενεργούν τις θεωρητικές (γραπτές) εξετάσεις υποχρεωτικά σε όσους δηλώνουν ότι επιθυμούν την εξέτασή τους σε μία από τις παραπάνω γλώσσες.

Βάση των παραπάνω

 

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Αν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας των θεωρητικών (γραπτών) εξετάσεων όσων υποψηφίων οδηγών δηλώσουν ότι το επιθυμούν στην τουρκική γλώσσα στην περιοχή της Θράκης.

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΧΜΕΤ Ιλχάν

 

 

 

 

About The Author

Number of Entries : 1612

Copyright © 2024, ilhanahmet.gr , All Rights Reserved

Facebook
Scroll to top